Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Brüsselis on kõneaineks lindude gripp (2005-12-20 12:17:13)


20.-22. detsembrini toimub Brüsselis lõppeva aasta viimane põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istung, kus seekord käsitletakse linnugripi tõrjega seonduvaid eelnõusid ning ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamise võimalusi.


“Euroopa Komisjoni eesmärk on ajakohastada praegu kehtivaid linnugripi tõrjet käsitlevaid ühenduse meetmeid, et haiguspuhanguid paremini ennetada ja tõrjuda ning kahandada kogu ühiskonnale kõnealusest haigusest tulenevaid terviseriske, kulusid ja muud negatiivset mõju,” ütles täna Brüsselis viibiv põllumajandusminister Ester Tuiksoo.

Komisjoni ettepanekud põhinevad uuematel teadusandmetel lindude gripi viiruse ohu kohta loomade ja inimese tervisele ning Euroopa riikides ja kolmandates riikides lindude gripi puhangutest saadud kogemustele.

Kavandatud muudatused linnugripi tõrjet käsitlevates ühenduse õigusaktides tehakse paralleelselt muudatusi nõukogu otsuses kulutuste kohta veterinaaria valdkonnas, et viia see vastavusse käesoleva ettepanekuga ja tagada liikmesriikidele piisav rahaline toetus seoses mõnede kavandatavate uudsete tõrjemeetmetega.

Eesti toetab linnugripi tõrjet käsitlevate ühenduse meetmete direktiivi eelnõud ning linnugripi puhangute kaasrahastamisega seotud nõukogu otsuse muutmise eelnõud. Samuti toetab Eesti ka komisjoni initsiatiivi ühise põllumajanduspoliitika tehniliseks lihtsustamiseks.

Põllumajandusministeeriumi delegatsiooni kuuluvad minister Ester Tuiksoo, toiduohutuse asekantsler Toivo Nõvandi, põllumajandusküsimuste üksuse juht Eesti Vabariigi Alalises Esinduses EL juues Peeter Seestrand ja eurokoordinatsiooni büroo juhataja Madis Reinup.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 20.12.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.