Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti keskkonnaalase info jälgimine ja jagamine on parimate seas (2012-05-12 05:40:57)

Euroopa Keskkonnaagentuuri (EKA) avaldatud aruanne näitab, et Eestis on keskkonnaalase info kogumine, jälgimine ja kättesaadaks tegemine tipptasemel.

“Eesti keskkonnaalaste andmete jälgimine ja kättesaadavus on tunnistatud parimaks koos Ühendkuningriigi, Saksamaa ja Rootsiga. Kuna selle analüüsi eesmärk on pöörata riikide tähelepanu andmevahetuse paremale organiseerimisele, siis võime oma IT-lahendustega olla teistele riikidele eeskujuks,” ütles keskkonnaminister Keit Pentus. “Keskkonna pidev jälgimine, selle kohta andmete kogumine ja kättesaadavaks tegemine puudutab otseselt inimeste elukvaliteeti. Seepärast võtame seda Eestis tõsiselt,” lisas Pentus.

EKA analüüsis keskkonnateabe- ja vaatlusvõrgu (Eionet) kaudu esitatavate andmevoogude tulemusi perioodil 2010. aasta maist kuni 2011. aasta aprillini. Kokku on tabelis 38 riiki.

Andmevahetuse analüüsis hinnati 12 regulaarse ja prioriteetse andmevoo osas 32 EKA liikmesriigi ning 6 koostööriigi hulgas. Lisaks koguti teavet veel 4 muu andmevoo kohta, mis puudutavad lähioperatiivselt mõõdetud osooni kontsentratsiooni, veeressurssi, heitvee näitajaid ning Euroopa saasteainete heite- ja ülekanderegistrit.

Eesti aruandluskohustust EKA ees täidab Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas olev Keskkonnateabe Keskus. Ettevõtted ja asutused sisestavad keskkonnaandmed infosüsteemidesse, mida töötleb Keskkonnateabe Keskus, kes vajadusel teeb lisaarvutusi ning edastab need nõutud vormis Euroopa Keskkonnaagentuurile. Näiteks 2010. aastal raporteeris õhu kohta 1750 ettevõtet, mullu tegi seda 1844 ettevõtet.

Eioneti kaudu kogutavate kvaliteetsete andmete alusel koostab EKA üleeuroopalisi keskkonnaülevaateid, analüüsib ning edastab teavet kasutamiseks Euroopa Komisjonile, Eurostatile ja paljudele teistele asutustele. Teavet kasutavad ka teadus- ja äriringkonnad ning avalikkus.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 11.05.2012 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.