Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Natura toetusteks makstakse välja üle 3,7 miljoni euro (2012-05-07 18:41:13)

SA Erametsakeskusesse möödunud aasta kevadel laekunud ligi 4800 Natura 2000 toetuse taotluse põhjal makstakse tänavu erametsaomanikele toetusteks üle 3,7 miljoni euro. Täies mahus saab Natura toetust 4127 metsaomanikust taotlejat, osalises mahus 610 taotlejat, äraütlemisi on 64.

Taotlusi esitati kokku 55 149 hektaril asuvale Natura 2000 erametsamaale, millest 45 249 hektarit paikneb piiranguvööndis ja hoiualal ning ülejäänud 9 900 ha sihtkaitsevööndis.

Hektarites mõõdetuna saab möödunud aastal esitatud taotluste põhjal toetuse ligi 44 780 ha piiranguvööndis ja hoiualal paiknevat metsamaad ning 9 668 ha sihtkaitsevööndis asuvat metsamaad. Võrreldes möödunud aastal toetust saanud alaga on olnud kasv 10 000 hektarit.

„2011. aasta kevadel viis Erametsakeskus läbi teavituskampaania, mille käigus saadeti igale Natura 2000 alal asuva erametsamaa omanikule teavituskiri ning sellest tulenevalt ol märgatav kasv nii taotluste arvu kui ka toetuse pindala osas,“ ütles toetuste üksuse juht Maris Tõnuri „2012 . aasta taotlusvooru eel sarnast teavituskampaaniat läbi ei viidud, kuid kindlasti on ka neid taotlejaid, kes eelmisel aastal mingil põhjusel taotlema ei jõudnud, kuid sel aastal taotlema tulevad,“ märkis Maris Tõnuri.

SA Erametsakeskus teavitab otsusest lähinädalatel kõiki toetuse taotlejaid, kelle suhtes võeti vastu taotluse osalise rahuldamise või mitterahuldamise otsus. Neile taotlejatele, kes saavad toetust täies ulatuses, otsuseid eraldi ei saadeta. PRIA teeb maksed lähinädalatel.

Andmed tehtud otsuste kohta juriidiliste isikute osas on saadaval aadressil http://www.eramets.ee/natura-metsa-toetuse-saajad-2011a

2012. aasta Natura 2000 taotluste esitamise tähtaeg on 21. mai. Hilinenult saab Natura toetust taotleda veel kuni 15. juunini, kuid iga hilinenud tööpäeva eest arvestatakse toetussummast maha 1%.

Tähelepanu vajab ka asjaolu, et toetuse avaldus tuleb esitada igal aastal. „Eelmiste aastate andmete põhjal toetust määrata pole võimalik, lisaks võivad andmed toetuskõlbliku metsapindala kohta erinevatel põhjustel olla muutunud. Seetõttu tuleks toetuse taotlemisel oma metsa kohta käivad andmed igal aastal üle kontrollida, et need endiselt kehtiksid,“ lisas Tõnuri.

SA Erametsakeskus on riigi sihtasutus, mille ülesandeks on metsaomanike kompetentsi tõstmine ning keskkonnasõbraliku ja efektiivse erametsanduse edendamine.

Allikas: Erametsakeskuse 07.05.2012 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.