Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 7.-13. maini (2012-05-07 00:45:50)

Mai algusest kuni augusti lõpuni
on Põlvamaa Keskkonnamajas ja Räpina vallamajas avatud näitus loodusfotovõistluse "Vereta jaht" valitud ja auhinnatud töödest. Näitus on avatud tööpäeviti Põlvamaa Keskkonnamaja (Räpina, Kalevi 1A) I ja II korrusel ning Räpina vallamaja II korrusel.
Lisainfo: Mari Kala, keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, tel. 799 0914 või 5304 7565, mari.kala@keskkonnaamet.ee


Kolmapäeval, 9. mail toimub Karula-Pikkjärve maastikukaitseala
kaitsekorralduskava 2013-2023 avalikustamise koosolek (Valgamaal
Lüllemäe kultuurimajas algusega 16.00). Kaitsekorralduskava
eelnõuga saab tutvuda siin
http://www.keskkonnaamet.ee/public/Karula_Pikkjarve_KKK_avalikustamiseks.pdf,
Karula Vallavalitsuses, Lüllemäe raamatukogus ja Keskkonnaameti kontoris Valgas (aadressil Kesk 12).Lisainfo: Pille Tomson, e-post
tomsonpille@gmail.com, tel 5260618


Kolmapäeval, 9. mail toimub Viidumäe looduskaitseala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise I koosolek ja kaitseala 55 aastapäevale pühendatud teabepäev (Viidu külas, Viidumäe looduskeskuses algusega kell 16.00). Tutvustatakse kaitseala loodusväärtusi, millele tegevusplaani koostama hakatakse. Kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek on ühendatud kaitseala 55 aastapäevale pühendatud teabepäevaga, kus botaanik Mari Reitalu räägib Viidumäe loodusväärtustest. Osalema on oodatud kõik huvigrupid.

Lisainfo: Keskkonnaamet - Gunnar Raun, e-post: gunnar.raun@keskkonnaamet.ee, tel. 457 6442 Estonian, Latvian & Lithuanian Environment OÜ - Pille Antons, e-post: pille@environment.ee, tel. 611 7690


Kolmapäevast, 9. maist algab Tallinnas kahepäevane konverents “Geograafia kaudu”, kus esinevad ettekannetega ka Maa-ameti peadirektori I asetäitja peadirektori ülesannetes Raivo Vallner, geoloogia osakonna nõuniku kt Ott Pruulmann ja geoinfosüsteemide büroo peaspetsialist Sulev Õitspuu. Ettekanded käsitlevad ruumiandmete tootmist ja levitamist Maa ameti eestvõttel.
Konverents toimub traditsiooniliste ESRI (Environmental Systems Research Institute, Inc) päevade raames, kus tutvustatakse GIS-arendusi.
Esinejaid on 30 nii Eestist kui ka välisriikidest (USA-st, Inglismaalt, Saksamaalt, Leedust). ESRI on juhtiv GIS arendaja, mille tooteid kasutab üle 300 000 organisatsiooni maailmas.
Vaata ka http://www.alphagis.ee/news.php?view=251
Lisainfo: Agnes Jürgens, Maa-ameti avalike suhete nõuniku kt, 665 0630; 514 8627.

Reedel, 11. mail esinevad Leedu Geodeetide Ühingu Biržais korraldataval Balti foorumil "Cadastre for the Country and People” ettekannetega Maa-ameti geodeesia osakonna peaspetsialist Karin Kollo („Geodeetiline andmestik Eestis“) ja Maakatastri Lääne regiooni juht Tõnu Kägo („Eesti maakataster“). Foorumit korraldavad kordamööda kõik Balti riigid eesmärgiga tõhustada omavahelist koostööd ruumiandmete tootmisel ja haldamisel.
Lisainfo: Agnes Jürgens, Maa-ameti avalike suhete nõuniku kt, 665 0630; 514 8627.


Laupäeval ja pühapäeval, 12.-13. mail korraldavad Keskkonnaamet, Kaarli talumuuseum ja Eesti Vabaõhumuuseum Lahemaa puitpiirete meistrikursuse.

Koolituse eesmärgiks on anda ajalooline ülevaade erinevat tüüpi puitaedadest: rääkida aia parandamise võimalustest ja materjali valikust; õpetada töövõtteid neile, kes soovivad taastada esivanemate kodu ajaloolist ilmet või loovad oma perele maakodusid ning väärtustavad seejuures vanu traditsioonilisi ja Eesti külamiljöösse sobilikke arhitektuurseid lahendusi. Praktiseeritakse piirkonnale omast abipostidega aiapostide vahel olevat punutud ehk pistandaeda, kasutades traditsioonilisi töövõtteid. Selgeks tehakse ka lattaia tegemise võtted.

Oodatud on küsimused kõikide traditsiooniliste puitpiirete kohta. Koolitus toimub Kaarli talus Pedassaare külas Lahemaal, taastatakse Pedassaare külas Kaarli talus olevaid ajaloolisi piirdeid ajalooliste fotode järgi.
Koolitus on tasuta, seda toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalema on oodatud kuni 20 huvilist, vajalik on eelregistreerimine.
Lisainfo ja registreerimine: Ave Paulus, www.lahemaa.ee; ave.paulus@keskkonnaamet.ee

Allikas: Keskkonnaministeerium, 06.05.2012


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.