Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kolmapäeval algavad Tartus Ülejõe päevad (2012-05-02 04:30:23)

2. - 5. maini peetakse Tartus Ülejõe päevi, kus linnaosa haridus- ja kultuuriasutustes pakutakse nii meelelahutust kui koostegevust pere- ja sõpruskondadele.

Tiigi Seltsimaja kutsub tartlasi tänavu juba viiendat korda pöörama pilgud Kaarsilla ja Peetri kiriku vahelise linnaosale ja seal asuvatele kultuuriasutustele, külastama etendusi, kontserte ja näitusi.

Kolmapäeval toimub linnamuuseumis salongiõhtu, kus kõlab hea muusika ja esitatakse katkeid Ülejõe linnaosa käsitlevatest raamatutest. See kaunis ja hästi hooldatud linnaosa, mis sõjatules suures osas hävis, elab veel vanimate tartlaste mälestustes ja on jäädvustunud lisaks fotodele ka eesti kirjandusklassikas.

Olnut olevaga, ajaloolist hoonestust tänapäevaga, seob ka reedene pildijaht, mida oleks kõige parem mängida perekonniti või koos sõpradega. Mängus võib kaasa lüüa jalutades või ka jalgratastel ja tõukeratastel sõites.

Kuna piirkonnas on märgatavalt suurenenud jalgrattaomanike arv, siis on Ülejõe päevade kavas erinevaid tegevusi nii suurtele kui väikestele ratturitele.

Reede õhtul toimub Peetri kirikus romantiline kontsert, laupäeva hommikupoolikul toimuvad sealsamas kiriku kõrval talgud, kuhu oodatakse ka ülejõelaste sõpru.
Ülejõe päevad pakuvad linnaosa elanikele suurepäraseid võimalusi ühiseks tööks ja ajaveetmiseks, üksteisega tutuvmiseks ja linnaosa arendavaid uute ühistegevuste kavandamiseks.

Ülejõe päevadest oodatakse osa saama kõiki tartlasi ja külalisi.Traditsiooniliselt on kõik Ülejõe päevadel toimuv pääsmevaba. Üritust toetab Tartu Linnavalitsus.


Ülejõe päevade AJAKAVA

Kolmapäeval, 2. mail
Peetri kirikus (Narva mnt 104) kell 10 – 15 - Gescheri valukojast kodulinna Tartusse – uudistada saab äsjavalminud kiriku tornikella Peetri kirikus kell 12 - keskpäev orelimuusikaga: musitseerib Anneli Klaus

Lasteaed Kivike siseõues (Kivi 44) kell 17 - Kivi Kuningriigi tantsu- ja lustipidu Laulupeomuuseumi pargis (Jaama 14) kell 17.30 - Mida peab teadma turvalisest jalgrattasõidust? Ohutut rattasõitu tutvustab Maanteeameti lõuna regiooni liikluskasvatuse spetsialist Reesi Efert. Järgneb kultuurilooline jalgrattaretk Ülejõe linnaosas Tartu giidi Märt Männiku juhtimisel. (Alla 16 aastastel on kiivri kandmine kohustuslik!)
Linnamuuseumis (Narva mnt 23) kell 18 - salongiõhtu „Ülejõe linnaosa eesti kirjandusklassikas”.
Raamatuid lehitseb Enn Lillemets, musitseerib Lande Lampe-Kits

Neljapäeval, 3. mail
Peetri kirikus kell 10 – 15 - saab uudistada äsjavalminud kiriku tornikella

Peetri kirikus kell 12 - keskpäev orelimuusikaga: musitseerib Anneli Klaus
Laulupeomuuseumis kell 16 - „Saame naabritega tuttavaks!” Ülejõe ühte aunimat maja ja selles toimuvat tutvustavad muuseumi töötajad. Avatud näitus: Kalju Suur. „Ülesvõtted laulu- ja tantsupidudest”.
Linnamuuseumis kell 17 - „Laul peab kõlama!”. Mudilaskooride Kivike ja Krõll kevadkontsert, dirigeerivad Airi Mägi ja Janika Jakobson.
Laulupeomuuseumis kell 17 - „Ühte lugu tahaks jutustada”: Teatrifestivali Sillad 2012 Grand Prix, Mart Reiniku Kooli õpetajate esituses.
Laulupeomuuseumi pargis kell 17.30 - Tartu rattaliiklusest ja rattasõidu turvalisusest räägib Tartu Linnavalitsuse rattateede koordinaator Toomas Põld. Järgneb kultuurilooline jalgrattaretk Ülejõe linnaosas Tartu giidi Märt Männiku juhtimisel.
Laulupeomuuseumis kell 19 - "Uus jõuluvana”, A. Kivirähki komöödia Kasepää teatritrupi esituses

Reedel, 4. mail
Peetri kirikus kell 10 – 15 - saab uudistada äsjavalminud kiriku tornikella
Linnamuuseumis kell 12 - „Vana aja mängupäev” lastele: vanaaegse Tartu linna ehitamine, meisterdamine, laua- ja õuemängude mängimine, võistkondlik otsimismäng
Kell 16 - võistkondlik mäng „Pildijaht Ülejõel” perekond Veemaa eestvedamisel. (Kogunemine laulupeomuuseumi ees) Linnamuuseumis kell 17 - marionettnukkude etendus „Kaksteist kuud”, esitavad LA Ploomike lapsed ning Airi Mägi, Anu Paap ja Külvi Teder
Peetri kirikus kell 19 - romantiline õhtukontsert: laulab Pille Riin Erikson, orelil Külli Erikson
Kavas: J. S. Bach, M. E. Bossi, C. Franck, G. F. Händel, F. Schubert, J. G. Walther

Laupäeval, 5. mail
Peetri kool (Peetri 33) kell 9-12 - talgud ajaloolise Peetri koguduse kooli korrastamiseks. (Kaasa palume võtta töökindad, luuad, rehd ja labidad.) Info: teemeara.ee ja eelk.ee/tartu.peetri)


Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.