Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Noore Looduskaitsja aunimetuse sai Renno Nellis (2012-04-29 19:16:15)

SA Eestimaa Looduse Fond (ELF) andis Noore Looduskaitsja Auhinna Renno Nellisele.Teda on iseloomustatud inimesena, kes ainult looduse kaitseks (mitte kaitsest) toimetab ja elab ning kelle laadseid Eestis on napilt. Renno Nellis (30 a.) on Tartu Ülikooli Ökoloogia ja Maateaduste Instituudi loomaökoloogia õppetooli looduskaitsebioloogia spetsialist.

Varem on ta töötanud Riikliku Looduskaitsekeskuse Hiiu-Lääne regioonis liigikaitse spetsialistina ja RMKs looduskaitse spetsialistina. Samuti tegutseb Renno Nellis Eesti Ornitoloogia Ühingus (EOÜ) seirekomisjoni esimehena, kus on aktiivselt tegelenud kanakulli kaitsega (sh püsielupaikade koostamine, inventuurid), rähnide ja randa uhutud lindude seirega, osalenud röövlinnuseire töörühmas ja väga edukaks kujunenud kodukaku 2009. aasta linnu projektis. Lisaks koordineeris Renno uue koostatava haudelindude levikuatlase transektloenduste tegemist, analüüsi ja välitöid. Täiendavalt koordineerib Renno Nellis EOÜ punktloenduste projekti, mis annab ülevaate ka Eesti tavalisemate linnuliikide seisundist.

Renno Nellise esitas kandidaadiks EOÜ, tuues kokkuvõtvalt esile järgneva: "Kõik Renno Nellise ametid, projektid, tegevused, ja suhtumine on aidanud kaasa sellele, et lindude elu Eestis oleks turvaline ja elurikkus säiliks ka tulevikus." Nõnda leidis ka noore looduskaitsja auhinna nominente hinnanud komisjon, kuigi valiku tegemine kuue esitatud kandidaadi seast oli väljakutsut pakkuv, hõlmates noori inimesi, kes südamega oma töös ja tegemistes looduskaitsele on pühendunud.

Noore Looduskaitsja Auhinna eesmärgiks on toetada elujõulise ja aatelise looduskaitse püsimist Eestis läbi põlvkondade.

Alates 2005. aastast antakse auhind koos rahalise stipendiumiga kord aastas silmapaistvale Eesti noorele looduskaitsjale. Siiani on auhinna pälvinud: Asko Lõhmus Tartu Ülikooli looduskaitsebioloogia suuna arendamise eest; Peep Mardiste, kes on olnud pikka aega seotud Eesti keskkonna- ning looduskaitsega ja valitsusväliste keskkonnaorganisatsioonide tugevdamisega; Marek Sammul teaduspõhise looduskaitse arendamise eest; Tarvo Valker linnukaitseliste tegevuste eest; Murel Merivee innuka looduskaitsjana; Ulvar Käärt, kes on teinud Eesti Päevalehele kirjutatud artiklite kaudu palju tööd eestlaste keskkonnateadlikkuse tõstmiseks ja Indrek Tammekänd põhjalike looduskaitsealaste tegevuste eest kaitse-aluste liikide kaitse korraldamisel.

Otsuse auhinna määramise kohta tegi Eestimaa Looduse Fondi poolt kokku kutsutud žürii, koosseisus Aleksei ja Kaja Lotman, Tiit Randla, Mart Jüssi ja Indrek Tammekänd. Auhinda rahastavad Aleksei ja Kaja Lotmani sünnipäevalised ja Estonian Nature Tours, auhinna suurus 700 EURO. Auhind kuulutati välja Looduse Aasta Foto konkursi tulemuste tutvustamisel 28. aprillil 2012.

Ühtlasi tunnustati ka looduse jäädvustajaid - ELF-i eriauhinna pälvis seekordselt kategooria "Loomad tegutsemas" pilt "Vöötkakk lumesajus", mille kohta autor Jaak Sarv on kirjutanud: "Teadaolevalt on vöötkakk Eestis pesitsenud vaid 4 korral. Hea õnne korral võib seda haruldast lindu kohata talvel, mil põhjapool elavad linnud tulevad meile talvituma". Loodame, et külaskäigud Eestisse vaid aitavad kaasa selle linnu elujõulisuse säilimisele.


Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 29.04.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.