Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus trükis "Keskkonnaülevaade 2005" (2005-12-14 20:30:23)


14. detsembril tutvustati Keskkonnaministeeriumis vastilmunud trükist "Keskkonnaülevaade 2005". Ürituse avasõnad ütles keskkonnaminister Villu Reiljan.

Vastne ülevaade annab pildi vähemalt viimase nelja aasta muutustest Eesti keskkonnas. Esmakordselt on seisundit kajastatud keskkonnaalaseid eesmärke silmas pidades. Trükises käsitletakse muu hulgas selliseid keskkonnateemasid nagu kliima, kiirgus, õhk, metsandus, vesi, jäätmed, kalandus, looduslik mitmekesisus, keskkonnajärelevalve ning keskkonnajuhtimise vahendid.

Iga-aastase Euroopa Liidu riikide osas korraldatava Eurobarometer uuringu järgi tunnevad eestlased muret peamiselt õhu ja vee seisundi ning vähem kliimamuutuste üle. Värske keskkonnaülevaade annab kinnitust, et kõigi nimetatutega on viimastel aastatel olukord üldiselt paremuse suunas liikunud.

"Eesti enda keskkonnaülevaade on suurepärane tugi hiljuti ilmunud Euroopa keskkonnaseisundi ülevaatele, mis muu hulgas hindab riike üheksa peamise keskkonnaindikaatori kaudu. Eesti on saanud positiivse hinnangu näiteks õhuheitmete alaste eesmärkide saavutamise, energia kogutarbimise ja vee tarbimise vähenemise osas. Samas toovad kaubatranspordi intensiivsus ja kasvuhoonegaaside heitmete kontsentratsiooni suurus Eestile miinuspunkte," märkis Keskkonnaministeeriumi (KeM) Info- ja Tehnokeskuse direktor Leo Saare.

KeM Info- ja Tehnokeskuse väljaantud esimene keskkonnaseisundi ülevaade ilmus 1988. aastal eesti-, vene- ja ingliskeelsena. Alates 1991. aastast ilmus see iga-aastane raamat vaid eesti- ja ingliskeelsena. Viimane keskkonnaseisundi ülevaade ilmus 2000. aastal.

Lisainfo: Katre Liiv, Keskkonnaministeeriumi Info- ja tehnokeskuse teabebüroo juhataja, tel 673 7570.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 14.12.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.