Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahvusvaheline bioloogilise mitmekesisuse seminar (2005-12-13 15:05:44)


Teisipäeval, 13. detsembril avas Keskkonnaministeeriumi abiminister Olavi Tammemäe Tallinnas biolooglise mitmekesisuse konventsiooni teabevõrgustiku ja Euroopa Liidu bioloogilise mitmekesisuse teabevõrgustiku ühise regionaalse koosoleku Kesk- ja Ida-Euroopa riikidele.

Koosolekul avalikustatakse valminud Eesti riiklik bioloogilise mitmekesisuse teabevõrgustik (BTV) - Euroopa Liidu vormi kohane veebikeskkond, mille arendajaks Eestis on Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskus.

Samuti räägitakse Euroopa Liidu bioloogilise mitmekesisuse teabevõrgustiku veebilahenduse teisest etapist (EC-CHM2 toolkit). Euroopa Keskkonnaagentuuri kui selle teabevõrgustiku arendaja poolne soov on see avalikustada Eestis.
 
Mõlemad ametlikud avalikustamised leiavad aset 14. detsembril kella 9 ja 12 vahelisel hommikusel sessioonil.

Bioloogilise mitmekesisuse konventsiooni osapoolte seitsmenda konverentsi (COP 7) otsuse järgselt korraldab konventsiooni sekretariaat regionaalseid koosolekuid arendamaks bioloogilise mitmekesisuse teabevõrgustikku läbi osapoolte vahelise teadus-tehnilise koostöö edendamise ja uudsete infotehnoloogiate vahetamise. Vastav Euroopa regiooni koosolek oli sekretariaadil planeeritud korraldada ühes kümnest uuest EL-i liikmesriigist.

Koosolekule on kutsutud kõigi EL-i riikide teabevõrgustike kontaktisikud, lisaks bioloogilise mitmekesisuse konventsiooni sekretariaadi jaoks Ida-Euroopa regiooni kuuluvate riikide (piirkond Pan-Euroopa ulatuses) teabevõrgustike kontaktisikud (kokku u 50 inimest).

Ürituse korraldajad on Euroopa Keskkonnaagentuur ja bioloogilise mitmekesisuse konventsiooni sekretariaat, nendepoolsed peamised kontaktisikud ja osalejad on Ulla Pinborg (EC-CHM2 projektijuht) ja Rania Spyropoulou (Euroopa Keskkonnaagentuuri biolooglise mitmekesisuse programmijuht) ning Marcos Silva (Bioloogilise mitmekesisuse konventsiooni sekretariaadi teabevõrgustiku programmijuht).

Üritus toimub 13.-15. detsembrini Sokos Viru Hotelli konverentsikeskuse Bolero saalis.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 13.12.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.