Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Erametsaliit võitleb maaomanike õigusi arvestava jahiseaduse eest (2012-04-20 18:06:10)

Eile, 19.04. Tartus toimunud Eesti Erametsaliidu üldkoosolekul avaldati muret omanike huve arvestava õiguskeskkonna puudumise pärast jahinduses. Sellest tulenevalt otsustas EEMLi üldkoosolek alustada viivitamatult aktsiooniga, mille käigus kutsutakse maaomanikke keelustama jahipidamine oma maal kuni omanike huve arvestava jahiseaduse jõustumiseni. Iga maaomanik otsustab jahipidamise keelamise aktsiooniga liitumise iseseisvalt. Aktsiooni toetav portaal valmib 1. maiks.

"Omanike huve arvestava jahiseaduse menetlemine on jäänud toppama. Tegelikult on aga teema jahiseadusest palju laiem - probleem on ühiskonna suhtumises eraomandisse ja omanikesse," ütles Eesti Erametsaliidu tegevjuht Ants Varblane. "Põhiseadus ütleb, et omanik võib oma vara vabalt vallata, kasutada ja käsutada. Aastaid kestnud ja valuliselt kulgenud jahiseaduse läbirääkimised näitavad aga partnerite soovimatust oma senistest privileegidest loobuda ja praeguste maaomanikega arvestada," nentis Varblane.

Jahipidamist keelava protestiaktsiooniga soovivad maaomanikud oma põhiseaduslikud õigused jalule seada. Eesti Erametsaliidu seisukohtadega jahiseaduse osas on ühinenud ka Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Põllumeeste Keskliit. Loe täpsemalt: http://www.eramets.ee/protestiaktsioon-uue-jahiseaduse-toetuseks


Möödunud suvel algatas Eesti Erametsaliit protestiaktsiooni ajutiseks jahipidamise keelustamiseks, milles osalesid enam kui 170 000 ha suuruse maa omanikud. Jahiseaduse arutelu on toimunud juba alates 2006. aastast. Jahinduse arengukava 2008-2013 (http://www.keskkonnaministeerium.ee/1081276) toonitab vajadust täiendavate õiguslike regulatsioonide järele, mis tagaksid maaomanikele paremad võimalused jahiõiguse realiseerimiseks. Eesti Erametsaliit on metsaühistute esindusorganisatsioon, mis ühendab Eesti looduse ja kultuuripärandi hoidmist ja maaelu säilitamist väärtustavaid metsaomanikke.

Allikas: Eesti Erametsaliidu 20.04.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.