Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus: EL seab sihiks mitmekesise looduse säilitamise (2012-04-19 17:09:07)

Täna ja eile kohtusid Taanis Horsensis Euroopa Liidu keskkonnaministrid, et arutada järgmist keskkonna tegevuskava, Rio+20 säästva arengu konverentsi ja EL-i süsinikuturu tulevikku.

Kohtumise esimese päeva põhiteemaks oli 7. keskkonnategevuskava, mis paneb paika EL-i keskkonnapoliitika põhiteemad ja eesmärgid järgmiseks kümmekonnaks aastaks. Eesistuja poolt välja pakutud põhiteemad on olulised ka Eesti jaoks ja haakuvad suures osas vastvalminud looduskaitse arengukavaga.

„Nii nagu meie looduskaitse arengukava fookuses on mitmekesise looduse ja puhta keskkonna säilitamine, on see oluline ka Euroopas tervikuna.

Uue teemana on EL-i tegevuskavas eraldi tähelepanu all linnakeskkonna parandamine, muuhulgas müra- ja õhureostuse vähendamine,“ rääkis keskkonnaminister Keit Pentus. „Pean oluliseks ka seda, et suund oleks juba olemasolevate reeglite ja nõuete täitmisele, mitte järjest uute reeglite lisamisele.“

Ministrid arutasid ka EL-i positsiooni ÜRO ülemaailmse säästva arengu konverentsil Rio+20, mis toimub selle aasta juunis. Brasiilias on põhiteemaks üleminek puhtamale majandusele „Eesti jaoks on oluline, et Rio kokkusaamine ei kujuneks üksnes jututoaks, vaid lepitaks kokku konkreetsed eesmärgid, mille poole liikuda,“ ütles Keit Pentus. EL pakub välja mõõdetavad sihid viies valdkonnas, milleks on energiaressursside kokkuhoidlik kasutamine, vesi, kestlik maakasutus ja ökosüsteemid, ookeanid ning ressursitõhusus, eelkõige jäätmete kontekstis.

Eesti on hea meelega valmis oma kogemusega aitama neid ÜRO riike, kelle majanduse seis on täna veel tagasihoidlik ning kelle jaoks järsk üleminek rohelisele majandusele võib tunduda suure väljakutsena. Eestil on head kogemused, kuidas tehnoloogia ja e-teenuste arendamine aitab kokku hoida ka loodusressursse,“ ütles Keit Pentus oma sõnavõtus.

Minister rõhutas, et keskkonnahoidlik majandus, ressursside tõhusam kasutamine ja uued tehnoloogiad aitavad kindlasti kaasa riikide kiiremale arengule. „Ressursse kokku hoidev majandamine ei ole mitte takistus kiireks arenguks, vaid võimalus seda saavutada,“ lisas Pentus.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.04.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.