Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lisaraha põllumajandustootmise investeeringutoetuseks (2005-12-09 13:15:51)


8. detsembril toimunud Eesti riikliku arengukava (RAK) seirekomisjoni istungil otsustati eraldada põllumajandustootmise investeeringute toetamiseks (meede 3.1) täiendavalt 40 miljonit krooni.

 

Vajadus täiendavate vahendite järele tekkis 2005. aasta alguses toetusmeetme taotluste vastuvõtmisel, kus esitati 464 avaldust kogusummas 391 miljonit krooni. See on oluliselt rohkem, kui meetme eelarves vahendeid. Tulenevalt põllumajandussektori suurest investeeringute vajadusest, otsustas seirekomisjon Põllumajandusministeeriumi ettepanekul vähendada integreeritud maaparanduse (meede 3.4) ja metsamajanduse (meede 3.7) meetmete eelarveid vastavalt 25 ja 15 miljoni krooni võrra ning suurendada nende arvelt põllumajandustootmise investeeringutoetuse eelarvet. Enne, kui ootel olevatel taotlejatel on oodata PRIA poolt rahastamist heakskiitvaid otsuseid ja on võimalik hakata 40 miljoni krooni osas väljamakseid tegema, saadetakse seirekomisjoni poolt kinnitatud muudatused veel Euroopa Komisjonile heakskiidu saamiseks.

 

Põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsler Toomas Kevvai sõnul on tegu raske otsusega. "Eesti põllumajandussektori investeeringuvajak on üle 2 miljardi krooni aastas. Euroopa Liidu poolne toetus põllumajandustootmise investeeringutele on alla 10%-i aastasest investeeringuvajadusest. See ühelt poolt peegeldab suurt nõudlust toetuse järele ja teisest küljest ka põllumeeste poolset valmisolekut neid investeeringuid toetuse kaasabil teha. Kuigi eilne otsus ei võimalda rahuldada kõiki taotlusi, on see siiski positiivne panus tekkinud investeeringute puudujäägi leevendamiseks põllumajandussektoris," selgitas Kevvai.

 

Seirekomisjoni kuuluvad riikliku arengukava prioriteetide ja meetmete rakendusasutuste esindajad struktuurifonde vahendavatest ministeeriumidest ja Riigikantseleist, sotsiaalpartnerid ning Euroopa Komisjoni esindajad. Struktuurifondide seirekomisjon moodustati 2004. aasta jaanuaris Eesti Riikliku Arengukava (RAK) ja selle raames struktuurifondide elluviimise jälgimiseks. Seirekomisjoni ülesandeks on anda regulaarselt hinnang arengukavas seatud eesmärkide saavutamisele.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 09.12.2005 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.