Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustab ebasoodsamate alade toetuse väljamaksmist (2005-12-07 14:18:40)


8. detsembril alustab PRIA ligi 124 miljoni krooni suuruse ebasoodsamate piirkondade toetuse väljamaksmist. Toetust saab 8 881 põllumeest, toetuse suurus on 391 krooni hektari kohta.

49. nädalal maksab PRIA seda toetust 70,8 mln krooni ulatuses 7391 põllumehele, kes vastasid kõigile toetuse samaise nõuetele. 50. nädalal saavad toetuse kätte 1490 põllumeest, kes ei vastanud kõigile toetuse saamise nõuetele ja kellel seetõttu vähendati makstavat toetussummat. Toetuse saajate nimekiri on PRIA veebilehel http://www.pria.ee

Toetust taotles tänavu 9556 põllumeest, kokku 181 000 hektari suuruses ebasoodsamas piirkonnas asuva maa harimiseks ja hooldamiseks. Toetuse nõuetele ei vastanud ja jääb seetõttu toetuseta 683 taotlejat.

Ebasoodsamateks piirkondadeks on 101 valda, mis on määratud Eesti maaelu arengukavas 2004-2006. Ebasoodsamate piirkondade toetuse saamiseks pidi soovija taotlema toetust vähemalt ühele hektarile, võttes sellega kohustuse täita toetusega kaasnevaid nõudeid viis aastat ja täitma üldisi keskkonnanõudeid kogu ettevõttes.

Neid taotlejaid, kes ei jätkanud eelmisel aastal võetud toetuse kohustust või kelle kohustusalune pind vähenes üle 30%, on kokku 349. Tänavu nad ebasoodsamate piirkondade toetust ei saa ja neil tuleb eelmisel aastal saadud toetus tagasi maksta. Mullu maksti 8323 taotlejale 116 mln kr ebasoodsamate piirkondade toetust.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 07.12.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.