Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loomatoetuste taotluse esitas PRIAsse veidi üle 5000 loomapidaja (2012-03-27 17:19:03)

Eelmisel nädalal lõppenud loomakasvatustoetuste taotlusvoorus laekus Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametisse kokku 5074 taotlust kuut liiki toetuste saamiseks. Ligi 40% taotlustest jõudis PRIAsse elektroonilise kliendiportaali e-PRIA kaudu.

Kuni 16. aprillini on võimalik kuni 100-pealiste piimakarjade omanikel esitada veel hilinenult piimasektori eritoetuse taotlusi, kuid hilinemisega esitamisel väheneb toetus 1% võrra iga hilinetud päeva eest. Ka sel perioodil soovitab PRIA taotluse kindlasti esitada e-PRIA vahendusel.

"e-PRIA kaudu taotluse esitanute arv on aasta-aastalt kasvanud ja see teeb heameelt - nii on vigu vähem ja taotluste menetlemine läheb kiiremini" tõdeb PRIA otsetoetuste osakonna menetlusbüroo juhataja Tanel Trell. "Ka on e-PRIA kaudu toetuste taotlemine kliendi jaoks kiirem ja mugavam, kuna paljud taotluse lahtrid on kliendi eest juba PRIAs olemas olevate andmetega eeltäidetud. Nii piisab taotluse täitmisel vaid paari numbri või taotlemise märke lisamisest!" räägib Trell.

e-PRIA kaudu esitati käesoleval aastal 2004 taotlust ehk 39,5% kõigist taotlustest.
Loomatoetuste taotlejatel on lisaks toetustaotlusele võimalik e-PRIAs korda ajada ka enda ülejäänud PRIA loomade registriga seotud vajalikud toimingud ja nii on loomatoetuste taotlejatel esimese PRIA kliendigrupina võimalik PRIAga suhelda peaaegu täielikult paberivabalt ning ilma maakondlikku büroosse tulemata.

Kuigi loomatoetuste taotlejate arv on viimastel aastatel peamiselt tootmisest lahtiseotud toetuste osas järjest kahanenud, kuna osad referentsaasta alusel toetusõigusi omavad taotlejad on lõpetanud aktiivse põllumajandusega tegelemise. Samas aga kasvanud ammlehma kasvatamise täiendava otsetoetuse taotlejate ja taotlusaluste ammlehmade hulk. Käesoleval aastal võib ka öelda, et taotluste üldarvu vähenemine on pidurdunud. Kui möödunud aastal vähenes taotlejate üldarv umbes 450 võrra, siis sel aastal esitati PRIAle vaid ca 90 taotlust vähem kui mullu , ja piimasektori eritoetuse hilinemisega esitatavate taotluste vastuvõtt alles kestab.

Sarnaselt möödunud aastale esitati ka tänavu kõige rohkem taotlusi Võrumaalt- 629, järgnesid Saaremaa 514 ja Rapla ning Pärnumaa vastavalt 458 ja 456 taotlusega.

Möödunud aastal maksti loomatoetuseid välja üle 22 milj euro. Käesoleva aasta toetuste eelarve on veidi üle 24,5 milj euro. Viit täiendavat otsetoetust rahastatakse Eesti riigieelarvest, piimasektori eritoetust Euroopa Liidu poolt. Toetuste maksmine on planeeritud detsembrisse.

LISA: Loomatoetuste taotlemine maakonniti (seisuga 27.03.2012)

Maakond

Taotluste arv


HARJUMAA

221

HIIUMAA

181

IDA-VIRUMAA

152

JÕGEVAMAA

303

JÄRVAMAA

276

LÄÄNEMAA

260

LÄÄNE-VIRUMAA

361

PÕLVAMAA

284

PÄRNUMAA

456

RAPLAMAA

458

SAAREMAA

514

TARTUMAA

245

VALGAMAA

351

VILJANDIMAA

383

VÕRUMAA

629

KOKKU

5 074

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 27.03.2012 pressiteade




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.