Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tutvustati põllumajandusteaduste nõukogu tööd (2005-12-06 21:25:40)


6. detsembril toimus
Põllumajandusministeeriumis põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) istung, kus sektori esindajatele anti ülevaade põllumajandusteaduste nõukogu tööst ning põllumajanduslikest rakendusuuringutest.

Põllumajandusteaduste nõukogu (PTN) nõustab ministrit põllumajandussektori teadus- ja arendustegevuse planeerimise, koordineerimise ja propageerimise valdkonnas. Samuti tegeleb PTN ministeeriumi poolt riiklike programmide kaudu finantseeritava teadus- ja arendustegevuse hindamisega ning rahvusvahelistes koostööprojektides osalemisega.

PTN juhib ja koordineerib ka põllumajanduslike rakendusuuringute ja arendustegevuse riiklikku programmi. Programmi põhieesmärkideks on tagada rahvuslik julgeolek toiduga isevarustamise osas, säilitada elamisväärne keskkond, kasutada säästlikult ja tulusalt Eestile ainuomaseid loodusressursse ning parandada inimeste elukvaliteeti.

2005. aastal on põllumajandusteaduste nõukogu vaadanud läbi 2006. aastaks laekunud põllumajanduslike rakendusuuringute projektitaotlused ning kuulutanud välja projektikonkursi 2007. aastal alustavatele projektidele. Lisaks on käesoleval aastal tegeletud põllumajandusteaduste arendusstrateegia ja arengukava uuendamisega.
Kokku laekus 2006. aastaks 71 põllumajanduslike rakendusuuringute projektitaotlust 60 miljoni krooni ulatuses. 2007. aasta projektikonkursile oodatakse taotlusi 1. veebruarini 2006.

Põllumajanduslike rakendusuuringute programm näeb ette, et kuni 55%  rahalistest vahenditest läheb looma- ja taimekasvatuse uuringute toetamiseks, 28% toiduohutuse ja veterinaaria, 10 % põllumajandust toetavate tegevuste ning 7% maamajandus- ja sotsiaaluuringute rahastamiseks.  

Põllumajandusteaduste nõukogu on 17-liikmeline. Sinna kuuluvad nii põllumajandusteadlased, tootjad, töötlejad kui ka konsulendid. Lisaks on moodustatud viies valdkonnas eraldi ekspertkomisjonid: toiduohutus ja veterinaaria; loomakasvatus; taimekasvatus; põllumajandust toetavad tegevused; maamajandus- ja sotsiaaluuringud.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 06.12.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.