Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidupank tähistas sünnipäeva toidukogumispäevadega (2012-03-13 13:13:27)

Möödunud pühapäeval kolmandat tegevusaastat alustanud Eesti Toidupank tähistas nädalavahetusel sünnipäeva selle aasta esimese toidukogumisaktsiooniga Prisma peremarketites Tallinnas, Tartus ja Narvas. Kokku saadi puuduses elavatele lastega peredele 12 996 ühikut toidukaupa.

Kõige aktiivsemalt annetasid sel korral Toidupanga kogumiskärudesse Tallinna Sikupilli ja Kristiine Prismat külastanud inimesed (vastavalt 2572 ja 2497 ühikut). Paremuselt kolmanda tulemuse tegi Narva Prisma, kus kogutud toidukaupade hulk ulatus samuti üle kahe tuhande piiri. Kõikides ülejäänud kauplustes jäi kahe päeva jooksul kogutud toidukaupade koguarv 1300 ja 1900 vahele.

Kõige enam annetati makaronitooteid, purgisuppe ja konserve ning maiustusi. See on oluline kogus toiduabi, mida puuduses elavatele peredele jagama hakata. Toidupank tänab nii annetajaid kui kõiki appi tulnud vabatahtlikke, ilma kelleta poleks taolise aktsiooni läbiviimine mõeldav.

„Hea meel on selle üle, et pea iga kord lisandub meie n.ö püsivabatahtlikele ka mõni organisatsioon või ettevõte, kus on olemas soov väljaspool tööaega koos midagi kasulikku teha,“ rõõmustab Toidupanga koordinaator Ines Jakobson. Ettevõtetest olid sel nädalavahetusel meeskondadega väljas Skanska ja Tallinna Vesi, kust osalesid mitmed inimesed juba jõulukampaania ajal. Samuti on olnud suur abi nii Põhja-Tallinna kui Tallinna kesklinna valitsuse töötajatest, kellest mõned on vabatahtlikuna toidupangal abis käinud isegi 2–3 korda. „Tulevikus loodame toidukogumiste ajal pälvida üha enam organisatsioonide tähelepanu, sest taolised meeskonnad on end seni väga heast küljest näidanud,“ räägib Jakobson, „samuti on teretulnud kooliõpilased. Näiteks oli möödunud nädalavahetusel rühm Jüri Gümnaasiumi õpilasi väga vahvad ja tublid.“

Järgmised toidukogumispäevad toimuvad maikuus Rimi kauplustes.

*************************************************************

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavaid tooteid, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ja jagades toitu neile, kel on sellest puudu. Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Toidupanga tegevust toetab alates 2010. aastast Avatud Eesti Fond.


Allikas: Eesti Toidupank


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.