Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keit Pentus ELi kolleegidele: IT-lahendused on üks võti loodusvaradesäästmiseks (2012-03-10 12:48:21)

Eile õhtul Brüsselis lõppenud Euroopa Liidu keskkonnaministrite kohtumisel kinnitati Eli seisukohad juunis toimuvaks üleilmseks Rio+20 konverentsiks, mis keskendub rohemajandusele. Keskkonnaminister Keit Pentus rõhutas kohtumisel, et traditsiooniliste lahenduste kõrval on oluline ka IT-lahenduste ja -teenuste rakendamine loodusvarade kokkuhoidlikumaks kasutamiseks.

"Eestil on hulk näiteid IT-lahendustest, mis ei ole mitte ainult kiired ja mugavad, vaid aitavad oluliselt kokku hoida ka loodusressursse. Oleme neid valmis tutvustama ka väljaspool Euroopa Liitu kõigile, kes hindavad säästvat majandamist," selgitas keskkonnaminister Pentus. "IT lahendused vähendavad vajadust kulutada aega, kütust ja energiat sõites paberikaustadega erinevate ametiasutuste vahel. Neid lahendusi ei tasu peljata ka riikides, kus arengutase ei ole veel väga kõrge.
Nullist alustades on sageli võimalik kiiresti välja arendada väga efektiivne süsteem. Eesti on ju tegelikult üks sellistest näidetest ja oleme nüüd hea meelega valmis oma kogemusi edasi andma. See on üheks meie põhisõnumiks ka Rios."

Keskkonnaminister Keit Pentus tutvustas oma ELi kolleegidele ka üleilmseks arenenud "Teeme ära!" liikumist ja kutsus neid sel aatal kavandatavakoristamisaktsiooniga ühinema.

"Säästva arengu teemalised arutelud ei tohi jääda ainult konverentsisaalidesse. „Teeme ära!“ on hea näide sellest, kuidas inimesed hoolivad ja on valmis ka ise panustama sellesse, et ümbritsev keskkond saaks paremaks. See on väärt ettevõtmine ja mul on hea meel, et mitmed kolleegid kinnitasid oma osalemist tänavuses koristusaktsioonis," lisas Keit Pentus.

Mida rohkem on inimestel võimalusi ajada asju mitte erinevate ametiasutuste vahel paberikaustadega sõites, vaid elektrooniliselt, seda enam hoitakse igapäevase asjaajamise käigus kokku energiat.

"Rio+20 on kõige kõrgem rahvusvaheline foorum, kus säästva arengu teemat arutatakse ning tulevikusihte seatakse. Eesti on Euroopa Liiduga ühte meelt selles, et innovaatilisus ja ressursside säästlikum kasutamine on see, misaitab majanduslikult raskel ajal uusi kasvuvõimalusi leida ja vaesematel riikidel kiiremini areneda," ütles kohtumisel osalenud keskkonnaminister Keit Pentus.

Ministrid arutasid ka madala süsinikusisaldusega majanduse teekaarti aastani 2050, Durbani kliimakonverentsi tulemusi, GMOde teemat ja LIFE keskkonna- ja kliimaprogrammi.

Keskkonnaministeeriumi 10.03.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.