Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsa majandusliku väärtuse parandamise toetus aitab 568 taotlejal korrastada 6500 ha metsa (2012-03-08 11:39:13)

Erametsakeskus tegi 7. märtsil Eesti maaelu arengukava meetme 1.5.1 2011.a taotlusvooru rahuldamisotsused kogusummas 2,7 miljonit eurot. Tegemist on Eesti maaelu arengukava 2007-2013 raames antava toetusega, mis on ette nähtud metsa majandusliku väärtuse parandamiseks.

2011.a oktoobrikuus said erametsaomanikud esitada Erametsakeskusele taotlusi investeeringute tegemiseks oma metsadesse. Kokku oli menetluses 646 taotlust, millest 568 said positiivse rahastamise otsuse. 17 taotlust jäeti rahuldama toetuse saamise nõuetele mittevastavuse tõttu ja 61 taotlust eelarve puudumise tõttu. Metsatehnika soetamiseks määrati toetus 32 taotlejale.

Kõigist rahuldatud taotlustest 443 on kas füüsilised isikud või FIEd. Ülejäänute ehk juriidiliste isikute ning metsaühistutest toetuse saajate nimekiri on avaldatud EMK koduleheküljel www.eramets.ee<http://www.eramets.ee> Rahuldamisotsusest teavitatakse igat taotlejat kirja teel 10 tööpäeva jooksul.

Üle 1 miljoni euro kogu meetme eelarvest läheb hooldusraiete toetamiseks pea 6500 hektaril, millest üle 2000 ha hooldusraieid tehakse metsaühistute abiga. Kõige suurem hooldusraiete maht on Pärnumaal - 1085 ha.

Lisaks on toetuse saajatel 1,5 miljoni euro ulatuses võimalus soetada erinevat metsatehnikat, millest kõige suurema, pea 300 000 eurose toetusmahuga soetatakse metsatehnikat ja -tarvikuid Tartumaal (taotleja asukoha järgi).

Investeeringute tegemiseks on taotlejatel aega kuni kaks aastat alates taotluse rahuldamisotsusest. See tähendab, et taotlejatel on aega investeeringuid teha ja Erametsakeskusele deklareerida neljas osas kuni 07.03.2014.

Selleks tuleb esitada kuludeklaratsioon investeeringu kohta või tehtud tööde kinnitus metsatööde (hooldusraie, laasimine, metsa uuendamine repellendi soetamine ja kasutamine ning taimehaiguse vastase tõrjevahendi kasutamine) kohta. Nende põhjal aga toimub vajadusel kohapealne kontroll ning tehakse vastav makseotsus.

Toetusraha tuleb 75% ulatuses Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD) ja 25% ulatuses Eesti riigi eelarvest.

Uus taotlusvoor toimub 2012.a oktoobris. Täiendav info meetme kohta portaalist www.eramets.ee<http://www.eramets.ee>

Allikas: SA Erametsakeskus 08.03.2012 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.