Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taimetutvustus: nägus aleksandripalm (2005-12-01 22:36:24)

 

Botaanikaaia palmihoones basseini saare peal hakkab õitsema nägus aleksandripalm (Ptychosperma elegans). Palmide õitsemine jääb tavaliselt tähelepanuta, sest õied on väikesed, märkamatud, õisikud asuvad kõrgel, mõnedel liikidel lehekodariku sees peiduski. Mõnedel, nagu tähelepanu all olevalgi, aga lehekodariku all. Õisik meenutab kaheks jagunenud haralist oksa. 

Palmid on tuultolmlejad, seepärast ongi õisikud kõrgel, tuultele avatud. Rohkem teatakse-tuntakse  palmide vilju: datleid, kookoseid jne.

Aleksandripalmi kodumaa on Austraalias ja eelistab  kasvada niiskemais troopilistes piirkondades. Alksandripalmi nahkjad suhteliselt suured ja tugevad poolpüstised jäigad sulglehed moodustavad mõnusa, mitte liiga suure võrakrooni, mille pärast on ta soojadel maadel armastatud ja levinud haljastustaim. Ärakukkunud leherootsud jätavad palmitüvele ilusa korrapärase triibutuse.

 

Vaata pilte

 

Allikas: Tartu Ülikooli botaanikaaed


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.