Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus: 2012. aasta märksõnad on looduskaitse, põlevkivi ja meri (2012-02-28 16:23:15)

Keskkonnaminister Keit Pentus tutvustab täna keskkonnaühendustele valdkonna 2012. aasta olulisemaid plaane.

Lähiajal valmib ministeeriumis pikalt ettevalmistatud looduskaitse arengukava. Ette hakatakse valmistama uut põlevkivi kasutamist suunavat arengukava. Ka tuleb teemaks merd puudutavad tegevused. Nii näiteks on Keskkonnaministeeriumil plaanis analüüsida põhjalikumalt Tallinna lahe olukorda.

"Keskkonna teemadega tegelevad vabaühendused on ministeeriumi head partnerid ja ootame neilt kõigilt olulistel teemadel kaasamõtlemist," rääkis keskkonnaminister Keit Pentus. Tema sõnul on soov veel enne suve esitada valitsusele uus looduskaitse arengukava, mille valmimisse on keskkonnaühendused samuti oluliselt panustanud.

Ka alustab Keskkonnaministeerium uue põlevkivi arengukava ettevalmistamist. "Põlevkivi on Eestis strateegilise tähtsusega maavara. Oluline on, et seda kasutataks võimalikult efektiivselt ja võimalikult vähe loodust kulutades," selgitas Pentus. Ta lisas, et uue põlevkivi arengukava koostamine saab olema pikk ja põhjalik protsess, mis võtab aega tõenäoliselt mitu aastat.

Keskkonnaminster tutvustab vabakondadele ka ministeeriumi kava merestrateegia osas ning kinnitab, et 2012. aastal võetakse erilise tähelepanu alla Tallinna laht.

Ümarlauale on kutsutud Eesti Keskkonnaühenduste Koja (EKO) liikmesorganisatsioonid ning Eesti Looduskaitse Seltsi, Eesti Loodushoiu Keskuse ja Eesti Looduseuurijate Seltsi esindajad. Kohtumised Keskkonnaministeeriumi ja keskkonnaorganisatsioonide esindajate vahel on toimunud alates 2004. aastast.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 28.02.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.