Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimub Euroopa Liidu algatuse LEADER seminar (2005-11-29 10:22:42)

 
30. novembril toimub Põllumajandusministeeriumi korraldatud Euroopa Liidu algatuse LEADER teemaline seminar. Seminari eesmärgiks on Eesti riikliku arengukava meetme 3.6 "Kohaliku initsiatiivi arendamine – LEADER-tüüpi meede" tutvustamine.

LEADER on algatusprogramm, mille raames vabatahtlikkuse alusel ühinenud kohalik initsiatiivgrupp (ettevõtjad, mittetulundusühingud ja kohaliku omavalitsuse esindajad) töötab välja oma kandi maaelu arengu strateegia. See strateegia peaks nägema ette tegevused, mida piirkond vajab lisaks üleriigiliselt rakendatavatele meetmetele. Põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsleri Toomas Kevvai sõnul on kohaliku, altpoolt tuleva algatuse toetamine alternatiiviks üleriigiliselt ühetaoliselt rakendatavatele toetusmeetmetele. "Senine kogemus on näidanud, et kõikide meetmete rakendamine riigi poolt ühetaolistena ei ole maapiirkondade tervikliku arengu seisukohast piisav. Sellest tulenevalt on üha enam mõistetud ka kohalikul algatusel põhinevate meetmete olulisust. Otsustusprotsessi viimine kohalikule tasandile ning erinevate partnerite kaasamine annab inimestele maapiirkonnas võimaluse teha oma piirkonna arengut puudutavaid valikuid, mis suurendab nii ühtekuuluvustunnet kui ka sidet kohaliku paigaga," selgitas Kevvai.


Seminaril tutvustatakse LEADER-it uue Euroopa Liidu Nõukogu maaelu arengu määruse (www.agri.ee/index.php/15735/) kontekstis, kus LEADER-ile on ette nähtud senisest laiaulatuslikum roll; erinevaid nägemusi LEADER-i rakendamisest käesoleval ja järgmisel programmperioodil, seniseid kogemusi LEADER-i põhimõtete rakendamisest, seni meetmega kaasnenud küsimusi ning LEADER-tüüpi meedet ja selle aluseks olevaid põhimõtteid.

Seminari avab põllumajandusminister Ester Tuiksoo, ettekannetega astuvad üles lisaks Toomas Kevvaile ka Riigikogu Maaelu komisjoni, Liikumine Kodukant, Pärnu Lahe Partnerluskogu, LEADER Infokeskuse ja Põllumajandusministeeriumi esindajad.

Seminar toimub hotellis Peoleo (Pärnu mnt. 555, Laagri, Harju maakond) algusega kell 10.30. Seminarile on oodatud kohalike initsiatiivgruppide esindajaid kõigist nimetatud sektoritest. Seminarist osavõtt on tasuta. Osalemissoovist palume teatada e-posti aadressil liis.kullaste@agri.ee või telefonil 625 6187.

LEADER-tüüpi meetme käivitamiseks on aastateks 2004-2006 ette nähtud 28,8 miljonit krooni. Euroopa Liidu järgmisel programmeerimisperioodil (aastatel 2007-2013) on LEADER eraldi teljeks, millele eraldatakse vähemasti 5% maaelu ja põllumajandustoetustele eraldatavast rahast.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 29.11.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.