Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kodualuse maa maksusoodustust hakkab saama üle 2500 koduomaniku (2012-01-31 17:29:09)

Kodualuse maa maksuvabastuse saamiseks 2012. aastal esitati linnavalitsusele 20. jaanuariks kokku 2476 avaldust, mis moodustab ligi pool võimalikest avalduste arvust. Kokku esitati linnavalitsusele maamaksusoodustuse saamiseks 3038 avaldust, millest 562 avaldust esitati pensionisaaja või represseerituna ning 2476 avaldust koduomanikuna. Rahuldamata jäeti 50 avaldust, kuna avalduse esitanud isikud ei olnud omanikud või nende elukoht oli registreeritud mujal.
Kokku otsustas linnavalitsus koduomanikuna 2012. aasta maamaksust kuni 50% ulatuses vabastada 2655 inimest. Seetõttu jääb rahaliselt linnal saamata ligikaudu 57 600 eurot, mis on pool selleks eelarvesse planeeritud summast.
Maamaksu vabastust või soodustust kuni 25,6 euro ulatuses saavate isikute nimekirjas on 2012. aastal kokku 3200 pensionisaajat või represseeritut. Seetõttu jääb rahaliselt linnal saamata ligikaudu 57 000 eurot.

Maamaksust vabastamise korra järgi vabastatakse 2012. aastal 50 protsenti maamaksust kodualune elamumaa kuni 3000 m² ulatuses. Avaldusi koduomanikuna maksusoodustuse saamiseks sai esitada kuni 20. jaanuarini. Maksusoodustuse taotleja elukoht pidi rahvastikuregistri andmete järgi asuma tema omanduses oleval maatükil ning ta ei tohi saada maa kasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu.
Pensionärid ja represseeritud, kes on juba varem maamaksust vabastamise avalduse esitanud loeti automaatselt koduomanike ringi. Nende puhul rakendatakse neile soodsamat maksuvabastust kas pensionäri või represseerituna (kuni 25,60 eurot) või koduomanikuna (50% maamaksust). Kui maamaksu vabastuse taotleja kuulub mitmesse isikute ringi (ta on pensioni saaja, represseeritu ja koduomanik), siis saab ta vabastust tema jaoks soodsaimal alusel. Erinevaid soodustuse liike ei summeerita.

Kuna seadusekohaselt alla 5 euro suurust maamaksu maksmist inimeselt ei nõuta, siis tähendab, et soodustus ei puuduta enamikku suurte kortermajade elanikke, kes pole pidanud senini maamaksu tasuma.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 31.01.2012 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.