Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaprojektid saavad toetust (2005-11-25 20:43:51)

 

Reedel, 25. novembril selgusid 17 keskkonnaprojekti, mis saavad Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERDF) toetust kokku üle 37 miljoni krooni. Toetuste üldiseks eesmärgiks on keskkonnainfrastruktuuri ja selle kaudu keskkonnaseisundi parandamine.

Seekordne taotlusvoor oli juba kolmas: nelja alavaldkonna peale esitati kokku 54 taotlust. Kõige rohkem taotlusi tuli veekasutuse ja -kaitse alavaldkonnas: kokku 20. Jäätmekäitluse teemal saadi 16, taastuvenergeetika alal 14 ning looduse mitmekesisuse alavaldkonnas 4 taotlust. Edukad taotlused valiti välja kahevoorulise eksperthindamise tulemusel.

Toetuse spetsiifilisemateks eesmärkideks on valdkonniti veekogude ja põhjavee hea seisundi saavutamine ja tagamine; energeetika negatiivsete keskkonnamõjude vähendamine ja taastuvate energiaallikate kasutamise laiendamine; jäätmete tekke ning neist tuleneva tervise- ja keskkonnaohu vältimine ja vähendamine ning  bioloogilise ja maastikulise mitmekesisuse säilitamine.

2006. a kevadel tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist (ERDF) rahastatava keskkonna-infrastruktuuri arendamise IV taotlusvoor. Rahalisi vahendeid neljanda vooru taotluste rahastamiseks on umbes 30 mln krooni. See on ka viimane taotlusvoor ERDF vahendite kasutamiseks enne 2006. a lõppu.

Taotlusi võib esitada kõigis neljas eelpoolnimetatud valdkonnas. Veekasutuse ja -kaitse valdkonnas oodatakse veekogude jääkreostuse likvideerimisega seotud taotlusi, millel oleks mõju suhteliselt suurtele vee-elupaikade aladele ning mis avaldaksid olulist mõju veekvaliteedi parandamisele. Jäätmemajanduse valdkonnas oodatakse väike-prügilate (suurusega alla 5 ha ja ei vasta keskkonna nõuetele) sulgemisega seotud taotlusi ning eriti oodatakse taotlusi bioloogilise ja maastikulise mitmekesisuse valdkonnas.

Lähem teave ERDF keskkonnainfrastruktuuri meetme (RAK meede 4.2) teemal on leitav SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse kodulehel www.kik.ee

Lisainfo: Elve Kruus, Keskkonnaministeeriumi strateegia ja investeeringute osakonna peaspetsialist, tel 626 2966;
Mari Lahtmets, Keskkonnaministeeriumi strateegia ja investeeringute osakonna juhataja kt, tel 626 2950.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 25.11.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.