Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti hakkab tõhusamalt võitlema illegaalse metsandusega (2005-11-25 12:51:58)


25. novembril ühines Eesti illegaalse metsanduse vastu suunatud Sankt-Peterburgi deklaratsiooniga. See näeb ette suurema poliitilise vastutuse võtmist riiklikul ja rahvusvahelisel tasemel, võitlemaks illegaalse raie, sellega seotud puidukaubanduse ja korruptsiooni vastu.

22.-25. novembrini 2005 Sankt-Peterburgis toimunud ning Vene Föderatsiooni ja Maailmapanga initsiatiivil algatatud illegaalse metsanduse vastu võitlemise ENA-FLEG konverentsil ühines Eesti ministrite deklaratsiooniga. Deklaratsiooni objektiks on Euroopa ja Põhja-Aasia piirkond, kus hinnanguliselt paikneb 1/3 maailma metsaressursist (sealt eksporditakse 1/5 maailma puidutoodetest ning kus ligi 170 mln inimese igapäevane sissetulek on sõltuv metsade majandamisest).

"Eestil, nii nagu teistelgi deklaratsiooniga liitunud riikidel tuleb lähiajal koostada tegevuskava metsanduslike regulatsioonide tõhusamaks rakendamiseks ning legaalse puidukaubanduse toetamiseks,"  märkis Eesti poolt deklaratsioonile heakskiidu andnud metsanduse- ja looduskaitse asekantsler Olav Etverk.

Deklaratsiooni lisana olevas indikatiivses tegevuskavas on peetud oluliseks siseriiklikul tasandil määratleda varimetsanduse mõiste, kavandada rahvuslike metsandusprogrammide raames vastavad eesmärgid ja meetmed ning seejuures pöörata erilist tähelepanu koostöö arendamisele era- ja kolmanda sektoriga, samuti seiresüsteemide arendamisele ja piirialase puidukaubandusega seotud koostöö edendamisele.

Konverentsil osales üle 230 delegaadi 44 riigist ja rahvusvahelisest organisatsioonist.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 25.11.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.