Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suhkruhind võib rohkem kui kolmandiku võrra langeda (2005-11-24 19:45:22)


24. novembril Brüsselis toimunud põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungil võtsid ELi põllumajandusministrid vastu otsuse suhkrusektori reformimise osas, mille tulemusel peaks suhkruhind langema nelja aasta jooksul 36%.

Eesti põllumajandusministri sõnul on saavutatud kokkulepe Eestile kasulik, sest selle otsusega rakendub reform järgmisest aastast ning loodi olukord, kus 4-aastase üleminekuperioodi lõpuks suhkru hind tarbija jaoks langeb. “See oli Eestile kui suhkrut mittetootvale riigile nende läbirääkimiste käigus peamine eesmärk,” ütles minister Tuiksoo. Samuti on saavutatud kokkulepe eelarveneutraalne.

Olulisemate punktidena lepiti kokku suhkru referentshinna langus 36%, mis rakendub 4-aastase perioodi lõpuks, tootjariikidele ümberstruktureerimisfondi maht, sissemaksed ja toetuste maksmise põhimõtted.

Kaks ja pool ööpäeva kestnud istungi raames saavutatud kokkulepe oli kompromiss, mis saavutati väga valuliselt, sest suhkrureformi praktilisest rakendamisest oli erinevatel liikmesriikidel väga erinev arusaam, isegi kui reformi vajadusega nõustus enamik riike.

Põllumajandusministeeriumi delegatsiooni kuulusid minister Ester Tuiksoo, asekantslerid Andres Oopkaup ja Toomas Kevvai, eurokoordinatsiooni büroo juhataja Madis Reinup ning põllumajandusküsimuste üksuse juht Eesti Vabariigi Alalises Esinduses EL juues Peeter Seestrand.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 24.11.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.