Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esmakordselt avatakse Tunnustatud Eesti Maitse ja Tunnustatud Maitse näitus (2005-11-24 10:43:06)


24. novembril algusega kell 12.00 avab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda Eesti Tervishoiu Muuseumis (Tallinnas Lai 28/30) esmakordselt Tunnustatud Eesti Maitse (TEM) ja Tunnustatud Maitse (TM ) teemalise näituse. 24. novembrist kuni 10. detsembrini kestval väljapanekul on esindatud kõik 2005. aastal TEM ja TM märgi saanud tooted.

Selle aasta 25. ja 27. oktoobril 14. korda toimunud toidukvaliteedi hindamise läbisid edukalt 58 toodet. Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi ehk päritolu- ja kvaliteedimärgi pälvisid 30 toodet ja Tunnustatud Maitse ristikumärgi ehk kvaliteedimärgiga tunnustati 28 toodet. Näituse avamispäeval on huvilistel võimalus näha ja degusteerida kõiki märkidega tunnustatud tooteid.

Eesti Tervishoiu muuseumi näituste osakonnajuhataja Ülle Kase sõnul on näituse eesmärgiks tutvustada ja soovitada Eesti tarbijale head ja kvaliteetset toidukaupa. Tunnustatud Eesti Maitse märk on eestlastele tuttav ja seda märki kandvad tooted  usaldusväärsed ning hinnatud.

“Näitusel on võimalik näha koos kõiki toiduaineid, mis said sel aastal tunnustuse ja ehk on siis kergem ka poes neid tooteid otsida ja ära tunda,” ütles Kask. Tervishoiumuuseum soovib nii oma ekspositsiooni, ürituste ja näitustega ärgitada inimesi mõtlema tervislikule eluviisile. Viimase 2 aasta jooksul ongi Ülle Kase sõnul tegeldud just kõigist eluviisiga seotud teguritest kesksel kohal oleva toitumise teemaga.

Tunnustatud Eesti Maitse ja Tunnustatud Maitse toodete kvaliteeti hindavad vastava täiendkoolituse läbinud eksperdid. Iga tootegrupi jaoks on moodustatud eraldi ekspertgrupp viiest kuni kümnest liikmest. Hindamisel vaatab EPKK läbi kõik esitatud toodete füüsikalis-keemiliste ja mikrobioloogiliste laborianalüüside tulemused ning kontrollib nende vastavust Eestis kehtivatele standarditele või tehnospetsifikaatidele. Pääsukesemärgi taotlemisel kontrollitakse lisaks tooraine Eestimaist päritolu tõendavate dokumentide õigsust.

TEM ja TM teemalise näituse kujunduse autor on Kalle Tikas. Ekspositsiooni avavad EPKK juhatuse esimees Ants Käärma ja Tervishoiumuuseumi näituste osakonnajuhataja Ülle Kask. Ülevaate märgisüsteemist annab huvilistele EPKK kvaliteedijuht Ave Kingu.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 24.11.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.