Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti on partnerriik uues puiduenergia koolitusvõrgustikus (2012-01-10 16:06:26)

SA Erametsakeskus on üks partneritest uues rahvusvahelises puiduenergia teemalises projektis WETNet (Wood Energy Training Network). Projekti käigus luuakse kahe aasta jooksul kuue riigi koostöös uus ühtne puiduenergia täiendkursus.

Rahvusvahelise projekti eesmärk on taastuvenergia osakaalu suurendamisele kaasaaitamine, partnerriikide vahel vastastikune puiduenergia kasutamise huvi väljaselgitamine ja kogemustel põhineva info vahetamine.

Euroopa Parlamendi ja nõukogu 2009. a direktiiv seab eesmärgiks, et aastaks 2020 peab taastuvenergia osakaal kogu energiatarbimisest olema Eestis 25% ning biokütuste osakaal Eesti transpordis 10%. Praegu on kogu taastuvenergeetika osakaal 15-17%, biokütuse kasutamise osakaal u 1%.

Projekti WETNet raames töötatakse välja eraldi õppematerjal ja koolitatakse lektorid, kes jagavad vajalikke teadmisi ja oskusi puiduenergiaga tegelevatele ettevõtetele jm osapooltele. Projekti rahastatakse Euroopa Liidu Leonardo da Vinci Transfer of Innovation fondist ja ühise eesmärgi nimel töötatakse Suurbritannias, Austrias, Prantsusmaal, Soomes, Türgis ja Eestis.

Projekti juhtpartneri, Scottish Agriculture College biomassi energia vanemkonsultant Neil Harrison, kes on ligi 10 aastat puiduenergia koolitustega seotud, ütles, et projekti meeskond on väga rõõmus, et Leonardo da Vinci programm mõistis vajadust jagada teadmisi, oskusi ja kogemusi puiduenergia sektoris.

Enne puiduenergia täiendkursuse programmi koostamist viiakse läbi osalejariikides küsitlused puiduenergia koolituste vajaduste osas ning analüüsitakse sihtrühma vajadused.

WETNeti projekt kutsub kõiki huvilisi, kes tegelevad metsandusese ja/või puiduenergia vallas, vastama küsimustikule, milles analüüsitakse, milliseid ja mis teemal puiduenergia koolitusi on vaja. Kui olete huvitatud sellele küsimustikule vastamisest, siis palun võtke ühendust Pille Aasametsaga SA-st Erametsakeskus e-posti aadressil pille.aasamets@eramets.ee.

Allikas: SA Erametsakeskus 10.01.2012 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.