Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikoolis toimub rahvusvaheline loomaeetika kursus (2012-01-09 16:31:10)

Sel nädalal, 9.-13. jaanuarini toimub Eesti Maaülikoolis rahvusvaheline bioloogia, keskkonna- ja eluteaduste doktorantidele mõeldud kursus „Loomaeetika – laboratooriumist loodusesse“, mille käigus arutatakse loomade ja muude looduslike komponentide teadustöös kasutamise eetilisi aspekte. Kursus aitab loomade, taimede ja keskkonnaga töötavatel inimestel mõista oma tegevusega seonduvaid eetilisi teooriaid ja dilemmasid.

„Loomaeetika on üle Euroopa üsna unikaalne ja väheräägitud teema. Teaduse tegijate jaoks on väga tähtis võtta oma töös arvesse nii eetilisi aspekte kui arvestada mõjusid loodusele. Kursuse raames Eesti Maaülikooli kohale tulnud põhjamaade professionaalsed eetikud annavad doktorantidele erakordse võimaluse eetiliste teemade rahvusvaheliste käsitluste tundmaõppimiseks,“ kommenteeris Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse osakonna dotsent David Arney, üks ürituse eestvedajatest.

Kursust annavad Helena Röcklinsberg Rootsi Põllumajandusteaduste Ülikoolist (Swedish University of Agricultural Sciences) ja Mickey Gjerris Kopenhaageni ülikoolist (University of Copenhagen). Eesti Maaülikooli doktorikooli organiseeritud kursusel on kokku 23 osavõtjat, kellest osa õpib Eesti Maaülikoolis ja Tartu Ülikoolis, kuid inimesi on tulnud kohale ka Portugalist, Soomest, Lätist ja Uus-Meremaalt.

Kursuse läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond maateaduste ja ökoloogia doktorikooli kaudu.

Allikas: Eesti Maaülikooli 09.01.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.