Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Järva-Jaani alevi elanikud said puhta joogivee ning võimaluse liituda ühiskanalisatsiooniga (2012-01-09 16:28:28)

Täna, 09. jaanuaril toimus Ühtekuuluvusfondist (ÜF) kaasrahastud Järva-Jaani veemajandusprojekti lõpetamine. Projekti kogumaksumuseks oli 2,8 miljonit eurot ning selle tulemusel on kõikidele Järva-Jaani alevi elanikele tagatud puhas joogivesi ning võimalus liituda kaasaegse kanalisatsioonivõrguga.

Keskkonnaministeeriumi veeosakonna juhataja Karin Krooni sõnul oli enne projekti Järva-Jaani alevi elanikest ühisveevärgiga varustatud 77 ja ühiskanalisatsiooniga 72 %, kuid projekti järgselt on kõigil Järva-Jaani alevi elamukinnistutel see võimalus olemas. “Väga hea meel on, et Järva-Jaani kõigil 1087-l elanikul on nüüdseks võimalus tarbida tervisele ohutut joogivett ning ühineda ühiskanalisatsiooniga.

Projekti tulemusel loodi enam kui 220 inimesele ühisveevärgiga ja rohkem kui 270-le kanalisatsiooniga liitumise võimalus ning tänu halvas seisukorras olnud vanade veetorustike uuendamisele paranes iga kolmanda alevi elaniku jaoks joogivee kvaliteet,“ lisas Kroon. Järva Jaani veemajandusprojekti projektijuhi Raul Altnurme sõnul võib projekti pidada edulooks, kus tänu kvaliteetsele tööprojektile oli võimalik torustike ehitustööd teostada vaid seitsme kuuga ning seda üsna keerulises ehitusturu olukorras. „Projekt oli keerukas ning selle elluviimisel tuli eriti arvestada Maanteeameti nõuetega, kuna Järva-Jaani alevist lähtub mitu riigimaanteed ning ollakse ka Piibe maantee sõlmpunktiks, kuid vaatamata sellele õnnestus projekt edukalt ellu viia,“ kinnitas Altnurme. Siiski pole sellega valla veemajanduse investeeringud aastakümneteks lõppenud. Järva-Jaani Teenus OÜ juhataja Andrus Arusalu sõnul on edasine prioriteet veemajandustegevuses valla külade ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni arendamine.

Projekti raames uuendati Järva-Jaani reoveepuhasti (jõudlus 12 000 ie) koos pumplaga ning laiendati Järva-Jaani alevi ühisveevärki- ja kanalisatsiooni elamupiirkondadesse, kus see seni puudus. Projekti raames rajatud ja renoveeritud torustiku kogupikkus oli 17,3 km. Lisaks rajati 5 reoveepumplat, rekonstrueeriti kaks puurkaev-pumplat ning paigaldati 12 tuletõrjehüdranti. Järva-Jaani alevi vee- ja kanalisatsioonivõrgu projekteerijaks oli Veeprojekt OÜ. Torustike ehituse töövõtjaks oli AS Merko Ehitus ning reoveepuhasti uuendamist teostas AS Terrat. Projekti juhtis OÜ Europolis ning FIDIC inseneri ja omanikujärelevalve teenust osutas OÜ Vetepere.

18. detsembril 2008. aastal rahuldas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus Järva-Jaani Teenus OÜ esitatud rahastamise taotluse “Järva-Jaani alevi ühisvee- ja kanalisatsioonivõrgu rekonstrueerimise ja laiendamise projektile”. Projekti eelarveks oli 2 829 790,69 eurot, millest ca 78,5 protsenti (kuni 2 221 314,98 eurot) oli ÜF-i toetus. Projekti omaosalust rahastas Järva Jaani vald.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 9.01. 2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.