Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ELi põllumajandusministrid kiitsid heaks maaelu arengu suunised 2007-2013 (2005-11-23 14:50:22)


Euroopa Liidu põllumajandusministrid kiitsid Brüsselis toimuval
põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungil üksmeelselt heaks Ühenduse maaelu arengu strateegiasuuniste dokumendi, mis määratleb peamised ühised strateegilised eesmärgid EL liikmsesriikide maaelu arendamiseks aastateks 2007-2013.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul on need eesmärgid
tasakaalustatud ning kooskõlas ka Eesti huvidega. Keskne tähelepanu on järgmisel perioodil (2007-2013) suunatud konkurentsivõime tõstmisele ning töökohtade loomisele. Traditsiooniliselt on maaelu arengukavades olnud tähtis koht ka põllumajanduskeskkonnaprogrammidel.

Põllumajandusministrite üksmeelne heakskiit annab liikmesriikidele (sh Eestile) kindla teadmise, millistele alustele rajada aastateks 2007-2013 oma maaelu arengu strateegia ja arengukava.

Kokku on Ühenduse strateegiasuunistes toodud 6 suunist, millest 4 on telgedepõhised ja kaks horisontaalsed ning millest liikmesriik peab maaelu arengu strateegiat koostades lähtuma.

Suunis 1 on suunatud põllumajandus- ja toiduainesektori tugevdamisele.
Suunis 2 on suunatud EL maapiirkondade loodusvarade ja maastike kaitsmiseks ja paremaks muutmiseks suunates ressursse eelkõige kolme valdkonda, milleks on bioloogiline mitmekesisus, vesi ja kliimamuutus.
Suunis 3 on suunatud tööhõive võimaluste ja tööhõive kasvuks paremate tingimuste loomisele. Suunise 4 kohaselt peaksid 4. telje ressursid aitama kaasa eelkõige 3. telje eesmärkide saavutamisele, kuid mängides olulist rolli ka juhtimise parandamisel ning maapiirkondade kohaliku arengupotenstiaali tugevdamisel. Suunise 5 kohaselt tuleb maaelu arengu strateegia väljatöötamisel vältida vastuolusid ja luua sünergiaid telgede siseselt ja nende vahel.

Suunise 6 kohaselt tuleb soodustada koostoimet struktuuri-, tööhõive- ja maaelu arengu poliitika vahel.

Enne strateegiadokumendi lõplikku kinnitamist Ministrite Nõukogus peab sellele oma arvamuse andma ka Euroopa Parlament.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 23.11.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.