Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus suureneb korterelamute rekonstrueerimine (2012-01-03 14:15:51)

Eelmisel aastal väljastatud ehitus- ja kasutuslubade statistika näitab, et Tartus on jõudsalt suurenenud korterelamute ning ühiskondlike hoonete rekonstrueerimine.

Eelmisel aastal andis Tartu linn välja 455 ehitusluba, mis on umbes poolesaja võrra vähem kui 2010. aastal. Kui üksikelamute ehitus on viimastel aastatel linnas vähenenud, siis korterelamute rekonstrueerimiseks väljastatud ehituslubade arv on viimasel paaril aastal olnud kümnendi suurimad. „Korterelamute rekonstrueerimiseks väljastatud ehituslubade arv on viimasel paaril aastal püsinud suurena tänu Kredexi toetustele. Pidevalt tõusvad energiahinnad on pannud inimesed mõtlema hoonete energiatõhusamaks muutmisele,“ kommenteeris linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint.

Üksikelamute ehituseks ja rekonstrueerimiseks välja antud ehituslubade arv on viimasel neljal aastal olnud Tartus langustrendis – eelmisel aastal andis linn välja 63 ehitusluba.

Enam-vähem samas suurusjärgus on paaril viimasel aastal püsinud ühiskondlike ja äri- ning tootmishoonete ehituseks väljaantavate lubade arv. Eelmisel aastal andis linn ehitusloa ligi saja äri- ja tootmishoone ehituse alustamiseks.

Valminud hoonete kasutuselevõtmiseks väljastas linn 2011. aastal 395 kasutusluba. Võrreldes 2010. aastaga on rohkem kui kaks ja pool korda suurenenud rekonstrueeritud korterelamutele väljastatud kasutuslubade arv, enam rekonstrueeriti ka ühiskondlikke ning äri- ja tootmishooneid. „Siingi on enamasti tegemist majade soojapidavuse tõstmisega ja saastekvootide müügist saadud lisaraha kasutamisega,“ lisas Aint.

Eelmisel aastal avati Tartus 83 uut või rekonstrueeritud ühiskondlikku ja äri- ning tootmishoonet. Suurematest uusehitistest valmisid mullu teaduskeskus Ahhaa, Tamme staadioni tribüünihoone ning Škoda autokeskus Sepa tänaval.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 03.01.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.