Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Brüsselis arutatakse suhkrureformi küsimust (2005-11-22 18:58:23)


Põllumajandusminister Ester Tuiksoo osaleb 22.-24. novembril Brüsselis põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungil, mille tähtsaimaks teemaks on suhkruturu reform.

Euroopa Komisjoni eesistujamaa Suurbritannia on seadnud kokkuleppe saavutamise suhkrureformi osas seekordse istungi põhieesmärgiks. “Eesti peab oluliseks Euroopa Liidu suhkrusektori reformimist, kuna see tagaks maailmaturul konkurentsivõimelisema ning otsetoetusi ja turukorraldust järjest vähem vajava põllumajandussektori väljaarendamise,” ütles põllumajandusminister Ester Tuiksoo.

Ministri sõnul ei taga reform otseselt tarbijahinna langust, kuigi just see on Eesti jaoks olulisim küsimus. “On ju selge, et mida rohkem langeb suhkru referentshind, seda suuremad on võimalused ka tarbijahinna languseks,” ütles põllumajandusminister Tuiksoo. Eesti ja ka ELi jaoks on oluline suhkrureformi võimalikult kiire algus ja referentshinna langus.

Lisaks suhkruturu reformile arutatakse seekordsel istungil Eesti, Läti, Leedu ja Ungari delegatsiooni taotlusel ühtselt pindalatoetuselt (SAPS) ühtsele otsemaksele (SPS) ülemineku küsimust.

“Eesti tingimustes oleme tuvastanud kaks valupunkti – rendimaa suur osakaal põllumajandustootmises ja soov säilitada 1 hektar minimaalse toetusõigusliku pinnana majapidamise kohta,” ütles Tuiksoo.

Samuti on istungi teemaks linnugripi levik, WTO läbirääkimised ja mitmed kalandusküsimused.

Põllumajandusministeeriumi delegatsiooni kuuluvad minister Ester Tuiksoo, asekantslerid Andres Oopkaup ja Toomas Kevvai, eurokoordinatsiooni büroo juhataja Madis Reinup ning põllumajandusküsimuste üksuse juht Eesti Vabariigi Alalises Esinduses EL juues Peeter Seestrand.

Põllumajandusminister on esindanud Eestit pea kõigil igakuistel põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungitel. Vahele on jäänud vaid üks istung, kus olid suures osas arutlusel kalandusteemad, mis jäävad Keskkonnaministeeriumi haldusalasse. Minister Tuiksoo on Eesti seisukohti kaitsnud kõigis meie jaoks olulistes küsimustes: lähiajal suhkrureform, kalandusfond, maaeluarengu reform ja strateegia.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.11.2005 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.