Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erametsaomanikud hakkavad rohkem toetust saama (2005-11-21 18:07:38)


Alates 47. nädalast jõustus keskkonnaministri määrus, mille järgi täpsustus erametsanduse toetamise kord. Toetuste andmist hakkab korraldama SA Erametsakeskus.

Konkreetsete reeglite kehtestamine erametsanduse toetamiseks aitab kaasa üldisele teadlikkuse tõusule ning metsakasvatustöödele. Sellega aga säästetakse tulevikus Eesti metsi. Samas hoogustab toetus metsanduslikku ühistegevust.

Mis otstarbeks saab toetust taotleda?
Jõustunud määruse alusel on võimalik taotleda toetust näiteks erametsaomanike koolitamiseks, maapinna ettevalmistamiseks ja looduslikule uuenemisele kaasaaitamiseks, raiesmike uuendamiseks, metsastamiseks ning ka noore metsa hooldamiseks.
Samuti võib toetust saada metsamajandusliku koostööprojekti elluviimiseks, erametsade naabrusvalve korraldamiseks,  metsaparandustööde tegemiseks, metsakahjustuste ennetamiseks/hüvitamiseks või metsamajandamiskava koostamiseks.

Nende tööde väljavalimisel on lähtutud Riigikogus kinnitatud Eesti Metsapoliitikast, Eesti metsanduse arengukavast aastani 2010 ning Metsaseaduses sätestatud põhimõtetest.

Kui aastal 2000 oli erametsaomanikele suunatud toetuste kogusumma üle 400 000 krooni, siis 2005. aastal on see üle 13 miljoni krooni.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.11.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.