Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalalõpp toob Tartu kesklinna laadamelu, tantsupeo ja puuteotriatloni (2011-12-15 11:17:19)
Laupäeval, 17. detsembril kell 11 algab raekoja platsil ja Küüni tänaval suur jõululaat, kuhu on oodata üle 200 kaupleja. Reedel ja laupäeval ootab ostjaid ka Antoniuse õue jõuluturg. Tavakohaselt peetakse jõululaadapäeval ka talvist tantsupidu ja puuteotriatloni.

Raekoja platsil ja Küüni tänaval kestab laadamelu laupäeval kell 11-17. Huvitavat käsitöö- ja kunstikaupa ning tervislikku söögikraami pakuvad 220 kaupmeest, kes tulevad kohale üle Eesti aga ka Lätist ja Leedust.

Laadalistele pakub meelelahutust tänavu kolmandat korda toimuv talvine tantsupidu, kuhu on sel aastal registreerunud rekordarv osalejaid - peole on tulemas 17 nais- ja segarahvatantsurühma ühtekokku 320 tantsijaga.
Tantsupeol on kavas tuntud ringmängud ja tantsud, milles saavad kaasa lüüa ka pealtvaatajad. Põnevat vaatemängu pakub ka laupäeval kell 12 algav puuteotriatlon, mida korraldab MTÜ Emajõe Lodjaselts.
Käsitööd ja talukaupa saab osta ka Antoniuse jõuluturult, mis on avatud reedel kell 15-20 ja laupäeval kell 12-20. Sel ajal on avatud ka kõik Antoniuse õue käsitöökojad. Kohapeal saab valmistada õnnemünti ja valada õnne, õpitubades õpetatakse kommide ja nukkude valmistamist ning küünalde kaunistamist. Tegevust jagub ka Antoniuse õue uisuväljal. Pühapäeval kell 12 algab Antoniuse õues talvelullade pusimine Contra juhendamisel, kus igaühel on võimalus valmis meisterdada enda jõululuuletus. Värskelt loodud talvelullasid saab ette lugeda samal päeval kell 15 raekoja platsi kuuse alla saabuvale jõuluvanale. Contra kannab seal ette ka nädala jooksul kokkukirjutatud ühislulla.

Kell 16 süüdatakse raekoja platsil neljas advendiküünal. Jõulutöötoad toimuvad sel pühapäeval Linnamuuseumis, Mänguasjamuuseumis ja ERMi Postimuuseumis. Pühapäeval kell 15 alustab Kanal 2 raekoja platsil heategevussaate „Jõulusoojus“ salvestamist, mis vahendab inimeste lõppeva aasta soove ja mõtteid. Tavapäraselt loetakse õhtul kell 18 raeplatsil ette ka muinasjuttu.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 15.12.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.