Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Linn soovib korrastada Annelinna ja teiste tiheasustuspiirkondade parkimist (2011-12-10 02:45:12)

Tartu linnavalitsus hakkas koostama teemaplaneeringut, mis annaks tervikliku lahenduse parkimisprobleemide leevendamiseks suurte kortermajadega piirkondades, millest suurim on Annelinn.
Linnavalitsus kiitis heaks ja läkitas volikogule kinnitamiseks eelnõu, millega algatataks vabaplaneeringuga alade parkimispõhimõtete teemaplaneeringu koostamist, mis annaks suuna Annelinnas ja teistel vabaplaneeringuga aladel tekkinud parkimisprobleemide lahendamiseks vajalike strateegiate ja selle alusel maakasutuse põhimõtete välja töötamiseks.

Abilinnapea Raimond Tamm selgitas, et teemaplaneeringu ülesanne on keskenduda just parkimisprobleemide lahendamisele ning kehtestada selleks üldiselt kehtivad põhimõtted „Üheks peamiseks eesmärgiks on Annelinna elukeskkonna kvaliteedi tõstmine ning sealsete elanike seisukohalt oluliste probleemide lahendamine. Teemaplaneeringut on vaja selleks, et aastakümnete pärast ei oleks kortermajade vahel ainult asfalt ja autod, vaid jätkuks ruumi ka mänguväljakutele ja haljastusele,“ sõnas Tamm. „Kogu liikumise ja elamise süsteem on vabaplaneeringulistel aladel toimiv üksnes tervikuna, see peab olema lahendatud vähemalt kvartali, mitte ühe hoone põhiselt.“

Suurim vabaplaneeringuga ala Tartus on Annelinn, millele järgnevad oluliselt väiksemad Ränilinna, Jaamamõisa ja Ravila tänava alad ning siis juba veel väiksemad Jalaka, Ropka, Turu tänava kortermajade alad. Otseselt hakkab teemaplaneering puudutama kokku ligi 60 000 tartlast.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 09.12.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.