Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnus tuleb maaelu arengu konverents (2005-11-16 23:53:59)


Eesti Põllumajandustootjate Keskliit (EPTK) korraldab reedel, 2. detsembril Pärnu kontserdimajas järjekordse maaelu arengu konverentsi.

Eelmisel aastal toimus taoline üritus Paides, teemaks “140 päeva Euroopa Liidus”.

 

Tänavusel jätkukonverentsil on põhiteemaks uus maaelu arengu määrus, mis hakkab meie elu ja sissetulekuid mõjutama aastatel 2007-2013. Määrus pole veel kaugeltki valmis: seda saab arutada ning vastuvõetud deklaratsioonis ka ettepanekuid teha. On ju tegevpõllumees eluliselt huvitatud, kui palju toetusi saavad põllumajandus, keskkond ja maaelu pärast otsetoetuste lahtisidumist. Siin on Brüssel jätnud ka asukohariigile otsustamisruumi.

 

Otsuseid saab aga teha ja enamiku põllumeeste arvamust avaldada siis, kui ka seljatagune kindel on – seepärast oodatakse konverentsile hulgaliselt tegevpõllumehi. Esinejad on autoriteetsed ja nende otsustada on meie tulevik. Saal mahutab ligi 700 inimest ja see võiks olla täis – ainult nii saame me otsustajaid mõjutada.

 

Teises blokis analüüsitakse meie põllumajandusharidust, millega ju kaugeltki kõik korras pole. Nii EMÜs kui ka kutsekoolides on puudus kaasaegsest tehnikast, mida õppinud põllumehed peaksid pärast kooli lõpetamist hästi tundma. Kuid tihti on see vastupidi: uut tehnikat nähakse esmakordselt alles praktikal olles… Siin on põhjuseks põllumajandushariduse alarahastamine. Tahamegi kuulata, mida ütleb selle kohta Haridusministeerium.

 

Kolmandas blokis räägitakse põllumajandusorganisatsioonide osast avalikkuse ja otsustajate mõjutamisel. Kindlasti oskab häid näited tuua EPTK koostööpartneri esindaja, Mecklenburg-Vorpommerni maakonna põllumeeste keskliidu president, sest Saksamaal arvestatakse põllumeestega igal otsustustasandil.

 

Kutsutud on ka kõik EL maade Tallinnas resideerivad suursaadikud, Riigikogu liikmed, põllumajandusvaldkonna organisatsioonide esindajad, Põllumajandusministeeriumi ja selle allasutuste ning PRIA ametnikud jt. Tulemas on ka väliskülalisi – keskliidu koostööpartnerid Saksamaalt, Lätist ja Leedust.

 

Konverentsile on kutsutud ka sisendite- ja tehnikamüüjad, kes oma uut toodangut tutvustavad.

 

Tegemist on EPTK 15. juubeliga, seetõttu on palutud osalema ka kõiki iseseisvusaegseid põllumajandusministreid ja teisi häid koostööpartnereid.

 

Eesti Põllumajandustootjate Keskliit on asutanud C. R. Jakobsoni nimelise aumärgi. Sellega austatakse konverentsil igast maakonnast paari põllumeest, kes on 15 aasta jooksul EPTK töös aktiivselt osalenud ja tegevpõllumehena nii maakonna kui ka riigi tasandil põllumajandusse positiivse jälje jätnud.

 

Kes on esinejad?

Seda saab vaadata allpoololevast kavast.

Konverents on tasuta, kuid toitlustamise korraldamiseks peab olema teada, palju inimesi kohale tuleb. Osalemisest palutakse teatada telefonil 736 6955, e-kirjaga ttl@kodu.ee  või maakonnaorganisatsiooni.

 

Igast maakonnast sõidab konverentsile ka eribuss, bussikohta saab tellida EPTK maakonnaorganisatsioonist.

 

Vaata konverentsi kava 


Allikas: EPTK


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.