Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu tänavapuhastajad on lume- ja libedusetõrjeks valmis (2011-12-07 11:56:04)

Tartu linn on tänavuseks talveks vedanud laiali 160 tonni liiva ja 10 tonni soolaliivasegu, mis on mõeldud majaomanikele kõnniteedele puistamiseks. Koostööd alustati ka Annelinna korteriühistutega, et talvine teehooldus linna suurimas elamurajoonis võimalikult hästi toimiks.

Linnapuhastuse peaspetsialisti Madis Tammeoru sõnul on suurim probleem lumetõrjel tänavatel parkivad sõidukid. „Eriti palju peavalu põhjustavad lumekoristajatele pikemaks ajaks tänavatele seisma jäetud sõidukid – palume neil, kel vähegi võimalik oma sõidukid hoovidesse või lähimatesse parklatesse viia. Raskusi on ka suurte korrusmajade vaheliste kvartalisiseste teede koristamisega, sest inimesed kasutavad neid autode parkimiseks, kuigi Annelinnas on mitmeid alakasutatud parklaid."

Selleks, et talvist teehooldust oleks ka kortermajade rajoonis võimalik paremini korraldada, alustas linna puhastusteenistus koostööd Tartu Korteriühistute Liiduga. Liidu kaudu jagatakse teavet milliste juurdepääsuteede hooldus tellitakse linna poolt, kus tuleb seda korraldada ühistuil ja kus on võimalik teha koostööd. Samuti on kavas suuremate lumesadude järgselt hakata korteriühistute liidule puhastusringide kohta teavet jagama. "Liit vahendab info ühistutele, kes paluvad sõidukiomanikel oma autod lumekoristamise ajaks kvartalisisestelt teedelt ära viia.
Esimene koostöö ühistutega lehtede äraveol õnnestus igati ja mõtlesime ühist tegutsemist jätkata – linna puhtus on ju meie ühine huvi,“ lisas Tammeorg.
Valmis ollakse ka libedusetõrjeks ning tänavu on lisaks lahtistele liivakohtadele välja pandud ka 20 soolaliivaseguga konteinerit, kust krundiomanikud saavad seda kõnniteedele puistamiseks võtta.
Bussiliiklusega ja peatänavate talihooldust teevad Tartus Tänavapuhastuse AS (läänepiirkond) ja AS Veolia Keskkonnateenused (idapiirkond)
Kõrvaltänavaid hooldavad Teho Eesti Teehooldus OÜ, Tänavapuhastuse AS ja Bron Teenindus AS. Sellel talvel esimest korda hooldab linn ka bussipeatusi. Neid hoiavad korras Tänavapuhastuse AS, Elva Kommunaal Grupp OÜ ja AS Veolia Keskkonnateenused.



Allikas: Tartu Linnavalitsuse 07.12.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.