Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riik toetab külade taastamist ja arendamist (2005-11-14 16:56:58)


16. novembrist 30. novembrini korraldab Eesti Põllumajandusülikooli (EPMÜ) avatud ülikool Põllumajandusministeeriumi tellimusel maapiirkondade elanikele koolitusseminari “Külade taastamine ja arendamine” (Eesti riikliku arengukava meede 3.5).

Koolitusseminarid toimuvad:
– 16. novembril Põlvas hotellis Pesa (Uus 5);
– 18. novembril Tartus EPMÜ peahoones (Kreutzwaldi 64);
– 21. novembril Viljandis Linnaraamatukogus (Tallinna mnt 11/1);
– 24. novembril Rakveres Lääne-Viru Maavalitsuses (Kreutzwaldi 5);
– 28. novembril Paides Kultuurikeskus (Pärnu 18);
– 30. novembril Haapsalus Läänemaa Arenduskeskus (Lihula mnt 3).

Koolitusseminarid on osalejatele tasuta. Kõik seminarid algavad kell 10.00. Täpsemat teavet saab veebilehelt www.eau.ee/avatud.

Külade taastamise ja arendamise meetme eesmärgiks on edendada külaelu atraktiivust kohaliku aktiivsuse suurendamise ja mittetulundusliku tegevuse arendamise kaudu. Selleks on ette  nähtud investeeringutoetused, mis on vajalikud külaelanikele mõeldud ehitiste rajamiseks, interneti kättesaadavuse tõstmiseks, traditsioonide alalhoidmiseks ja muuks külaarenguks.

Külade taastamise ja arendamise toetuse andmise tingimused on sätestatud põllumajandusministri määrusega, millega saab tutvuda Elektroonilises Riigi Teatajas aadressil https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=844484.

Investeeringutoetust saavad taotleda mittetulundusühingud ning ettevõtjad. Toetuse määr on MTÜ-l kuni 90%, väike- ja keskmise suurusega ettevõtjal kuni 65% ja suurettevõtjal kuni 50% investeeringu abikõlblikust maksumusest. Maksimaalne taotletav toetuse summa ühele taotlejale on 938 796 krooni aastas. Kolme aasta jooksul kokku kuni 2,3 miljonit krooni. Antud taotlusperioodil on külade taastamise ja arendamise investeeringutoetuseks võimalik ära jaotada 37 miljonit krooni.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikes büroodes võetakse taotlusi vastu 15. detsembrist kuni 20. jaanuarini. Täpsemad toetuse saamise tingimused, taotlusvormid, juhendmaterjalid ning eelarve jaotus maakondade lõikes on kättesaadavad PRIA koduleheküljel www.pria.ee.

Lisainfo: Sille Rähn, PM maaelu arengu osakond, tel 625 6162, e-post sille.rahn@agri.ee; Margus Palu, PM avalike suhete osakond, tel: 625 6524, e-post margus.palu@agri.ee


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 14.11.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.