Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti läks üle PEFC tarneahela rahvusvahelisele standardile (2011-11-29 15:58:00)

Eesti Metsasertifitseerimise Nõukogu otsustas, et Eesti võtab teiste liikmesriikide eeskujul muutmata kujul kasutusse rahvusvahelise PEFC tarneahela standardi, mis on PEFC metsasertifitseerimise skeemi üks osa.
Tarneahela nüüdne standard võeti kasutusele alates 24. novembrist 2011. Iga viie aasta järel kaasajastatav PEFC metsasertifitseerimise skeem peab olema tervikuna kasutamisvalmis 2013. aastal.

Eesti liitus PEFC-ga, mis on maailmas kõige enam levinud säästliku metsamajandamise sertifitseerimise süsteem, 2008. aasta kevadel. Selles sätestatud sertifitseerimisnõuetele vastamine annab kinnitust sellest, et metsa majandatakse ökoloogiliselt, sotsiaalselt ja majanduslikult tasakaalustatult.

„PEFC tarneahela süsteemi sertifitseerimine näitab elavnemise märke,“ nendib sertifitseerimisettevõtte BM Trada tegevjuht Renal Lastik. „Kahtlemata on siin oma mõju RMK le omistatud PEFC sertifikaadil, tänu millele on täna võimalik ka kohalikult turult PEFC sertifitseeritud metsamaterjali hankida.“ Lastik märgib, et meie tootmisettevõtted, kes kasutavad PEFC sertifitseeritud saematerjali, sellest hetkel veel otsest kasu ei saa. „Vaja on PEFC tarneahela sertifikaati omavaid tööstusi, kes saaksid ümarmaterjali edasi töödelda, kuid sinnapoole liigutakse.“

„Asjaolu, et RMK- l on nüüd PEFC metsamajandamise sertifikaat ja riigimetsast on võimalik soetada PEFC sertifitseeritud metsamaterjali, motiveerib kahtlemata ka tööstusettevõtteid tarneahelat sertifitseerima,“ kinnitab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Ott Otsmann.
„Tervitatav oleks PEFC täiendav levik erametsades, mis annaks tööstussektorile võimaluse soetada sealtki PEFC sertifikaadiga puitmaterjali ning oleks täiendavaks motivatsiooniks tarneahela sertifitseerimisel.“

Otsmann lisab: „Rääkides turul levinud sertifikaatidest, siis on nõutud nii PEFC kui FSC sertifikaadid ning mõlema skeemi areng parandab Eesti puidu konkurentsivõimet maailmaturul.“

Allikas: Eesti Metsasertifitseerimise Nõukogu 29.11.2011 pressiteade




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.