Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aura veekeskuses tutvustatakse elustamisaparaati (2011-11-29 04:11:47)


Teisipäeval, 29. novembril kell 13 tutvustatakse Aura veekeskusesse ametlikult esimest kohaliku omavalitsuse poolt avalikku linnaruumi paigaldatud elustamisaparaati.

Elustamisaparaat ehk defibrilaator ehk AED aparaat võimaldab seiskunud südamega inimese kiiret elustamist juba enne kiirabi saabumist. "Eelnevalt aparaadi ülesseadmisele toimusid ka elustamise koolitused, kus tutvustati AED aparaadi kasutamist,“ selgitas tervishoiuosakonnajuhataja Sirje Kree.

„Koolitusele oli kutsutud Aura töötajad ja võimalikud järgmised asutused, kus selline aparaat võiks olla - nt Ahhaa keskus, Tartu infopunkt, Klubi Tartu Maraton jne." Käesoleva aasta oktoobris muretses endale kaasaskantava elustamisaparaadi ka Tartu Kaubamaja.
Abilinnapea Jüri Kõre selgitas, et aparaat on Tartu linna ja Aura keskuse poolne panus selleks, et inimeste turvatunnet suurendada, kuna ka tartlased ise pingutavad üha rohkem oma heaolu, tervise ja turvalisuse nimel. „Hätta sattunule on oluline sõnum "Abi on teel". Usun, et sellele elustamisaparaadile järgnevad teised ning varsti saame paljudes Tartu avalikes kohtades öelda "Abi on siinsamas," märkis abilinnapea Jüri Kõre.

Südamehaigused on nii Eestis kui mujal maailmas surmapõhjuste seas esimesel kohal ning südame äkksurma juhtumeid on Eestis igal aastal ligi 3000. Automaatne kehaväline defibrilaator on aparaat, mida kasutatakse seiskunud südamega inimesele elektrišoki andmiseks, mis tõstab märgatavalt elustamisvõimalust.

Aparaati võib kasutada ka vastava erihariduseta, kuid koolitatud inimene. Lihtsaks ja ohutuks kasutamiseks on aparaat varustatud sisseehitatud hääljuhistega ning südame töö analüsaatoriga, mis tähendab ka seda, et töötava südamega inimesele elektrišokki anda ei saa.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 28.11.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.