Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestimaa Looduse Fond uurib koostöös Eesti ettevõtetega puiduvarumispoliitikaid ja -praktikaid (2011-11-23 14:40:00)

Eestimaa Looduse Fond viib Eesti metsa- ja puidutööstusettevõtete seas läbi kordusuuringut, mis käsitleb ettevõtete puiduvarumise poliitikaid ja -praktikaid. Sarnast uuringut on ELF läbi viinud juba kaks korda, 2006. ja 2008. aastal. Kordusuuringu eesmärgiks on selgitada muutusi, mis on viimase viie aasta jooksul Eesti puiduturul toimunud ning vastata küsimustele kui palju suudetakse jälgida puidu päritolu, millised on olnud väljakutsed puidu varumisel erinevatest tarneallikatest ja milliseid samme täna Eesti ettevõtted teevad välistamaks keskkonnavaenuliku puidu sattumist tarneahelasse ja tootmisprotsessidesse.

Uuringu ühe osana viiakse mitme ettevõttega läbi väliauditid raielankidele, kus on pärit firmade ülestöötatud või kokkuostetud puit. Auditite käigus hinnatakse puidu ülestöötamise keskkonnamõjusid, vastavust õigusaktidele ja kokkuostetud puidu puhul selle päritolu õigsust.

Järgmise aasta alguses toimub uuringu tulemustest lähtuv kolmas omataoline seminar valitsusväliste organisatsioonide, riigiesindajate ja puidutööstusettevõtete vahel, et otsida ühiseid lahendusi vastutustundliku metsanduse arendamiseks Eestis.


Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 23.11.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.