Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus: Võrtsjärve angerjamajandus korrastub (2011-11-23 11:54:14)

Keskkonnaminister Keit Pentus saatis ministeeriumitele kooskõlastamiseks välja eelnõu, mille järgi Võrtsjärve kaluritel tuleb edaspidi tasuda angerjamaimude asustamise eest vaid sellises mahus, kui nad ise välja püüavad. Seni on Võrtsjärve kalurid pidanud kompenseerima asustamiskulud ka nende angerjate puhul, kes hiljem asustatavatest veekogudest välja rändavad.

“Teadlaste hinnangul suundub umbes 2/3 Võrtsjärve asustatud angerjatest läbi Läänemere Sargasso mere suunas, kus asuvad angerjate kudemisalad, seega on igati põhjendatud, et asustamise kulude katmises on oma osa Euroopa kalandusfondi vahenditel. Võrtsjärve kalurid püüavad asustatud angerjatest välja umbes kolmandiku, selle eest tuleb neil püügitasude kaudu maksta,” selgitas keskkonnaminister Keit Pentus.

2011. aastal panustab riik esimest korda angerjate asustamisse Euroopa kalandusfondi rahast. Sel aastal suunatakse kalandusfondist angerjate asustamisse 64 000 eurot. “Tähtis on seista selle eest, et ka 2014. aastal algaval Euroopa Liidu järgmisel rahastamisperioodil see võimalus Eestil säiliks,” lisas Keit Pentus.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 23.11.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.