Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministeerium tunnustas noori fotograafe (2005-11-11 15:19:22)


Põllumajandusministeeriumi 87. aastapäeva tähistaval aktusel andis põllumajandusminister Ester Tuiksoo noorte fotokonkursi “Maal on mõnus” võitjatele kätte aukirjad ja auhinnad.

Nooremas vanuserühmas tuli võitjaks Kadriliis Rämmann Räpina
Ühisgümnaasiumist tööga, mis kujutas pisikesest ämbrist seale vett kallavat last. Vanemas vanuserühmas pälvis peapreemia Kaarel Lahtvee Harjumaalt Arukülast, kes oli fotole jäädvustanud näoli kartulivagude vahel lamava väikese poisi.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo andis oma eripreemia nooremas vanuserühmas Varstu Keskkooli õpilasele Martin Nuttile ning vanemas vanuserühmas Jaak Täkkerile Rannu Keskkoolist. Martin Nutt oli pildistanud puu otsas istuvat last ning Jaak Täkkeri fotol oli põllul töötav kombain.

Oma eriauhinna andsid välja ka Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) ning Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES). EPKK lemmiktööks osutus ka ministri eriauhinna saanud Jaak Täkkeri foto. MESi lemmiktöö nooremas vanuserühmas oli oma vanuserühma üldvõidu pälvinud Kadriliis Rämmanni pilt ning vanemas vanuserühmas Erika Raudseppa foto, millel on kujutatud kana süles hoidvat last.

Fotokonkursi koduleheküljel sai ka laiem avalikkus oma lemmiku valida. Internetihääletuse võitis Marti Sild fotoga, millel on kapsalehtede vahel kujutatud tütarlapse pea.

Noored võistlesid kahes vanusegrupis: 12-15 ja 16-18 eluaastat. Iga võistleja sai elektroonilisse kataloogi aadressil www.agri.ee/konkurss, laadida kuni 3 tööd. Kokku laekus 336 tööd.

Þürii valis mõlemas vanuserühmas välja 50 paremat tööd, millest seati Põllumajandusministeeriumis üles näitus. Näitus jääb avatuks 46. nädala lõpuni.

Näitusel olevate tööde põhjal tegi Põllumajandusministeeriumi töötajatest koosnev þürii lõpliku otsuse, valides mõlema vanuserühma kohta välja 10 tööd ning ühe peapreemia. Auhinnad pani välja ministeerium koostöös AS KTK Overalli ja Hawaii Expressiga.

Fotokonkursi eesmärgiks oli juhtida noorte tähelepanu maaelu ilule ja võlule ning anda neile võimalus tutvustada oma piltide kaudu ka teistele inimestele, mis nende jaoks maal olemise mõnusaks teeb.

Konkursi tulemuste ja esitatud töödega on võimalik tutvuda aadressil www.agri.ee/konkurss.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.11.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.