Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti oli Roomas rahvusvahelisele metsa-aastale pühendatud metsaseminaril tähelepanu keskpunktis (2011-11-11 12:56:57)


Eesti, Itaalia ja FAO metsa-asjatundjad rääkisid eile Roomas rahvusvahelisel metsaseminaril metsade rollist kliimamuutustes ja metsanduse jätkusuutlikust arendamisest.

Lõppeva ÜRO rahvusvaheline metsa-aasta peateemaks on mets inimese jaoks. Roomas asuv ÜRO Maailma Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO) on metsateemade üleilmne koordinatsioonipunkt, mis avaldab regulaarseid ülevaateid maailma metsade olukorrast. Ülevaated ilmuvad iga kahe aasta tagant.

Järjekorras üheksas ülevaade tõstab esile kolm teemat: metsanduse kestlik arendamine, metsade roll kliimamuutustes ja metsade väärtus kohalikele kogukondadele. Rahvusvaheline seminar oli pühendatud metsade erinevatele väärtusele ja mitmekülgsele kasutusele.

Metsade tähendusest Eestile ja metsamajandamise korraldamisest rääkisid Eesti Keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus, metsaosakonna juhataja Marku Lamp ja ministeeriumi nõunik Hanno Zingel.

Seminaril osalenud FOA esindaja Peter Csoka pidas oluliseks rõhutada organisatsiooni liikmesriikide rolli jätkusuutliku metsanduse propageerimisel ning võimalusi puidu kui taastuva ressursi laiemaks kasutamiseks, sealhulgas energiatootmises.

Seminari avanud Itaalia Geograafiaühingu asepresident Ernesto Mazzetti leidis, et Itaalial on Eesti metsanduselt palju õppida ning vastastikune kogemustevahetus oleks kasulik mõlemal poolele.

Itaalia metsateemasid valgustasid veel Itaalia Keskkonnaministeeriumi ja Põllumajandusministeeriumi metsaüksuse Corpo Forestale esindajad.

Seminari raames avati fotonäitus Eesti metsast.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 11.11.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.