Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänavune mardipäev maad ei külmeta (2005-11-09 20:49:03)

 

Järgnev nädalajagu päevi ehk ajavahemik 10.–16. novembrini möödub Tartu sõltumatu ilmaennustaja Marko Kaasiku prognoosi järgi endiselt valdavalt edelavoolus ning soojapügalaid koguni 3-5 kraadi normist enam.

Ennustus ise on järgmine:

”Lähem nädal on meil jätkuvalt madalrõhkude päralt, kuid võimas kõrgrõhuala kaugemal idas ja kagus jääb püsima, suunates õhuvoolu edelast kirdesse. Üksteise järel üleliikuvad madalrõhulohud toovad meile niisket ja aastaaja kohta sooja õhku Atlandi ookeanilt. Neljapäeval ja reedel puhub lõunatuul kiirusega 3–9 m/s. Ilm on pilves selgimistega, neljapäeval sajab kohati vähest vihma, reedel liigub laussajuvöönd üle Eesti itta. Sooja on öösiti 3–8 ja päeval 4–9 kraadi. Laupäevast esmaspäevani puhub tuul edelast ja läänest kiirusega 3–7 m/s. Ilm on pilves selgimistega, laupäeval valdavalt kuiv ja pühapäeval väheste sadudega. Esmaspäevaks on oodata taas lausvihma. Sooja on öösiti 3–8 ja päeval 3–10 kraadi. Teisipäeval jõuab madalrõhulohu rüpes kohale külmem õhumass. Teisipäevast neljapäevani puhuvad edela- ja lõunatuuled kiirusega 1–8 m/s. Ilm on pilves selgimistega, aeg-ajalt sajab vihma ja võib tulla lörtsi. Õhutemperatuur on öösiti nullkraadist +4 kraadini ja päeval +2 kuni +7 kraadi.


Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +5 kraadist Ida-Eestis kuni +8 kraadini saartel, mis on 3–5 kraadi normist soojem. Sademeid on oodata 10–15 millimeetrist Kagu-Eestis kuni 25–30 millimeetrini lääne pool, mis on kuni kolm korda paljuaastasest keskmisest rohkem.”

Autor koostab nelja kuu ennustused California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoosi aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.