Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonda puudutavad andmed muutuvad paremini kättesaadavaks (2011-11-06 15:45:21)

Keskkonnaminister Keit Pentus allkirjastas Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastava programmi „Keskkonnaseire ja andmehõive arendamine“, mille tulemusena muutub keskkonna seisundit puudutav info paremini kättesaadavaks.

Keit Pentuse sõnul on programmi eesmärk keskkonna seisundit puudutav info muuta lihtsamini jälgitavaks ja kasutajasõbralikuks. „Milline on näiteks veekvaliteet teie kodukohas, mis seisundis on ühe või teise piirkonna keskkonnanäitajad ja kuidas need on muutunud - see peab saama kiiremini ja paremini jälgitavaks," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus. Keskkonnaseire programmi raames vaadatakse üle ja korrastatakse olemasolevad seireandmed, uuritakse andmete kasutajate vajadusi, töötatakse välja lahendus seni kättesaamatute andmete kogumiseks ning võimalused andmete paremaks kasutamiseks.

Programmi elluviimisel võetakse kasutusele uued tehnilised lahendused (infosüsteem ja vajalik taristuseire andmete kogumiseks ja kasutamiseks) ning luuakse seosed seni seostamata andmete vahel.

Programmi tulemusel väheneb keskkonna seireandmete kogumise ja väljastamisega kaasnev käsitsi tehtav töö, et keskkonnaspetsialistidel oleks võimalus keskenduda enam andmete analüüsimisele ja trendide hindamisele, keskkonnaseisundi operatiivsele jälgimisele ja vajalike keskkonnainfo teenuste väljatöötamisele.

Keskkonnaseire programmi maksumuseks on 1,53 miljonit eurot ning see rahastatakse 100 protsendiliselt Euroopa Regionaalarengu Fondist. Programmi lõpptähtaeg on 31. detsember2015. Programmi elluviijaks on Keskkonnaministeerium.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 06.11.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.