Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sõpruslinnade rahvusköökide päevad toovad Tartusse mitme maa külaliskokad (2011-11-02 14:17:01)


3. novembril algavad Tartus juba viiendat aastat sõpruslinnade rahvusköökide päevad, mil külaliskokad Tartu sõprus- ja partnerlinnadest tutvustavad oma maa rahvuskööki. Erimenüüd on Tartu toitlustuskohtades kuni kuu lõpuni.
 
Novembrikuu jooksul võimalik erinevates toitlustusettevõtetes proovida kreeka, norra, soome, vene, ungari ja rootsi toite.
 
Kreeka toite pakutakse Entri restoranis, kus kreeka kokk Dimitris Kappos oli ka viis aastat tagasi, 2007. aastal. Nüüd on Aíginalt pärit kokk taas Tartus kreeka kööki tutvustamas. Norra rahvusköök ja Bærum on Tartus olnud esindatud igal aastal ning seegi kord pakutakse norra erinemüüd Dorpati retsoranis. Big Benis pakutakse juba neljandat aastat soome toite ja üheks kokaks on juba varemgi tartlastele soome toite valmistanud Hämeenlinna linnapea Tapani Hellstén. Vene rahvuskööki tutvustatakse sel korral kahes restoranis - Volgas ja Atlantises.

Mõlema restorani köögis kokkavad Peterburist pärit tippkokad. Kuigi ungari toite on Tartus rahvusköökide päevadel tehtud juba kolm aastat, on Veszprémist pärit kokk esmakordselt Suudlevates Tundengites ja Sõprade Juures. Kõige staažikam kokk rahvusköökide päevadel on Uppsala kokk Johan Dahlqvist, kes on käinud rahvusköökide päevadel algusest peale. Tema valmistab rootsi toite Eduard Vilde lokaalis.

Mitmed ettevõtted pakuvad rahvusköökide päevade raames ka kultuuriprogrammi, nii on näiteks Atlantise ja Volga restoranides kavas klaveriõhtud Margus Kappeliga, Athena keskuses salongiõhtu "Peterburi 1850", Entris on kreeka õhtu Zorbasega ning Vildes ühendatakse IDeeJazzi festivali avamine rahvusköökide päevade avamisega 3. novembril. Lisaks toimub Vilde lokaalis suur rootsipärane vähipidu ehk kräfskiva.
 
5. novembril toimub Dorpati konverentsikeskuses ka rahvusköökide galaõhtu, kus külalistele pakutakse kuuekäigulist pidulikku õhtusööki erinevate riikide kokakunsti saavutustega. 35 eurot maksvad piletid müüdi ära paari päevaga.

Usinamate rahvusköökide külastajate vahel loositakse välja osalevate ettevõtete kinkekaardid 65 euro väärtuses. Loosis osalemiseks tuleb igast rahvusköökide päevadel osalevast toitlustuskohast tellida vähemalt üks rahvusköökide päevade menüüs olev roog ja selle kohta rahvusköökide bukletti tempel küsida.

Rahvusroad on Tartu restoranides ja kohvikutes menüüs 3.-30. novembrini.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 02.11.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.