Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maamaksu tõusu hüvitamise taotluse esitamise tähtaeg läheneb (2011-10-29 17:49:56)

Riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saavad elamumaa omanikud saavad taotleda maamaksu tõusu hüvitamist, hüvitise saamiseks tuleb esitada hiljemalt 15. novembriks Tallinna Linnavaraametile vormikohane kirjalik taotlus.

Maamaksu tõusu hüvitamisele on õigus neil, kellele on eelnevalt määratud maamaksuvabastus kuni 44,74 euro ulatuses ning kellele 2011. aastaks määratud maamaks ületab 2001. aastaks määratud maamaksu.

Tänaseks on maamaksu tõus hüvitatud 2043 pensionärile kogusummas 309 913,47 eurot.

2010. aastal hüvitati maamaksu tõus 3019 pensionärile, kokku kulus selleks 412 960 eurot Tallinna linna 2011. aasta eelarves on pensionisaajatele maamaksu tõusu hüvitamiseks planeeritud 479 337 eurot

Maamaksutõusu hüvitist on õigus saada juhul, kui maksustataval maatükil asuva elamu aadress on isiku elukoha aadressina kantud rahvastikuregistrisse enne 1. jaanuari 2010.

Järgmisest aastast vabastatakse maamaksust kõik Tallinna koduomanikud, kes tulevalt maamaksuseadusest vastavasisulise isikliku avalduse esitavad. 2012. aastal maamaksuvabastuse saamiseks tuleb avaldus esitada ka pensionäridel, kes seni on pensionisaaja maamaksuvabastust ja –hüvitist saanud.

Korteriomandi juurde kuuluva mõttelise osa eest saavad maamaksuvabastust taotleda ka kõik korteriomanikud.

Allikas: Tallinn.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.