Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsatulekahjusid aitab ennetada koostöö (2011-10-22 01:15:38)

21.10.2011 Tartus toimunud rahvusvahelisel konverentsil "Metsatulekahjude ennetamine ja koostöö" vahetati kogemusi metsatulekahjude ennetamisest Eestis, naaberriikides Lätis ja Soomes ja Austraalias. Eesmärk oli jõuda üheskoos heade lahendusteni, kuidas edaspidi hoida ära ulatuslike metsapõlengute teket.

Eestis hävitab tuli aastas keskmiselt ligi 400 ha metsa (viimase 10 aasta andmete põhjal), mida on enam kui Aegna saare suuruse maa-ala jagu. Ehkki Soomes hävib tules metsa aastas umbes sama palju, tuleb arvestada, et ka metsa on seal ligi 10 korda rohkem (20,15 milj ha).
Nii meil kui ka naabermaades on 99 juhul sajast metsatulekahjude põhjuseks inimese tegevus või hooletus. Soomes aitab tule hävitustööd ära hoida inimeste kõrge teadlikkuse ja tõhusa tulekahjudest teatamise süsteemi kõrval ka hästi hooldatud metsade suur osakaal. Põhjanaabrite kogemuse põhjal aitab seega just metsa korralik majandamine tõhusalt kaasa tulekahjude ärahoidmisele.

Konverentsil räägiti tulekahjude ennetamisest nii keskkonnaministeeriumi, Päästeameti kui ka metsaomaniku seisukohalt; väliskülaliste sõnavõtud aga aitasid selgusele jõuda, millisel järjel me tulekahjude ärahoidmisega Eestis oleme.

Metsatulekahjude ennetamise ja koostööprojekti Life LIFE+ FFPE projektijuht Pille Aasamets tänas oma sõnavõtus päästeala noorteringe ja RMK-d, kes projekti õnnestumisele kaasa aitasid ja avaldas lootust, et loodud koostöövõrgustik aitab edaspidigi kaasa tulekahjude ennetamisele.

Konverentsi korraldas SA Erametsakeskus koostöös Päästeametiga. Üritust aitas finantseerida Euroopa Komisjon LIFE+ programmist.


Allikas: SA Erametsakeskuse 21.10.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.