Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti alustas kauplemist kasvuhoonegaasidega (2005-11-06 08:22:41)


Alates 1. novembrist 2005 on avatud Eesti riiklik internetipõhine kasvuhoonegaaside heitkoguste ühikutega kauplemise register, mis on infotehnoloogiline lahendus kauplejate kohta andmekogu tekitamiseks ja kauplejate poolt algatatud-sooritatud tehingute jälgimiseks.

Rahvusvaheline kasvuhoonegaaside heitkogustega kauplemine annab Eestile uusi võimalusi kliimamuutuste leevendamisel ja keskkonda investeerimisel.

"Kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguste ühikutega kauplemiseks peab olema täidetud rida tingimusi. Esmalt peab olema määratletud need süsihappegaasi välisõhku paiskavad ettevõtted, kes tohivad ühikutega kaubelda. Selle tarbeks on koostatud vastav jaotuskava, mis katab kauplemise kolmeaastast perioodi 2005-2007," selgitas Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskuse (ITK) direktor Leo Saare.

Ettevõte on ise kohustatud jälgima õhkupaisatava süsihappegaasi heitkogust. Kui tegelike heitkoguste ja lubatud heitkoguste vahel on vahe lubatud heitkoguste kasuks, siis võib ettevõte kaubelda ülejäägiga. Selleks aga, et kaubeldavad kogused oleksid täpselt teada ja kauplemistehingud nõuetele vastavad ongi loodud kasvuhoonegaaside heitkogustega kauplemise Eesti register.

Registrit haldab ja hoiab töökorras Keskkonnaministeeriumi ITK kliima- ja osoonibüroo. Lisaks sellele tagab ja jälgib ITK ühisrakendusprojektide osas nende nõuetekohast kulgemist.

Register asub aadressil: http://khgregister.envir.ee

Lisainfo: Jüri Teder, Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskuse kliima- ja osoonibüroo juhataja, tel 673 7582.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.