Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
JCI maailmapresident Kentaro Harada külastab Eestit (2011-10-17 12:19:04)

JCI ( Junior Chamber International) maailmapresident Kentaro Harada jõuab täna Eestisse. Järgneva kahe päeva jooksul kohtub Harada Riigikogu esindajatega, Ettevõtlike Noorte Koja JCI juhtide ja liikmetega, kogukonna liidritega ning peab avaliku kõne kodanikuühiskonna rollist globaliseeruvas maailmas.

Harada on külastanud viimase aasta jooksul lugematul hulgal riike. Kohtudes ettevõtlike noortega üle maailma innustab ta neid suuremat rolli haarama positiivsete muutuste ellukutsumiseks ühiskonnas. Harada usub, et just noorte ühiste jõupingutuste tulemusena muutuvad püsiv maailmarahu ja ÜRO millenniumeesmärkide (Millennium Development Goals) saavutamine käegakatsutavateks.

“ Globaalsed probleeme saame lahendada üheskoos, kus noored vaatavad oma kogukonnas ringi ja leiavad sealsetele probleemidele lahendusi. Turvalist elukeskkonda ja rahu maailmas saame saavutada läbi kodanikuühiskonna, kus pigem inimesed kui riigid tegutsevad koos ühiste eesmärkide nimel, “ ütleb Harada.

Koostöös ÜRO-ga on JCI peaassamblee heaks kiitnud organisatsiooni peamisteks tegevusorientiirideks ÜRO Millenniumi deklaratsioonis seatud eesmärgid. ÜRO millenniumeesmärke on kaheksa: likvideerida ekstreemne vaesus ja nälg, teha põhiharidus kättesaadavaks kõigile, edendada sugupoolte võrdõiguslikkust ja luua enam eneseteostusvõimalusi naistele, vähendada laste suremust, parandada emade tervislikku olukorda. võidelda HIV / AIDSi, malaaria ja teiste haigustega, tagada jätkusuutlik elukeskkond, arendada globaalset parterlust arengu eesmärgil. JCI otsib aktiivselt erinevates riikides noorte abiga lahendusi nende eesmärkide saavutamiseks.

“ Maailmarahu saavutamine tundub suure ja kauge probleemina, kuid Harada näitab noortele, et globaalsete eesmärkide saavutamine algab igaühe panusest siin ja praegu, “ räägib Ettevõtlike Noorte Koja president Anneli Ohvril.

JCI on vabatahtlik organisatsioon, kus igal ametikohal ollakse vaid ühe aasta. See reegel kehtib ka maailmapresidendi kohta. Seega on Haradal vaid üks aasta aega oma missiooni täitmiseks.

Haradaga on võimalik kohtuda EBS ülikooli aulas 18. oktoobril algusega kell 18, kus ta peab avaliku loengu. Harada räägib kodanikuühiskonna rollist globaliseeruvas maailmas. Loengule järgneb ühine arutelu ettevõtlike noorte rollist Eesti ühiskonnas. Õhtut modereerib Anneli Ohvril.

Harada on pärit Jaapanist, kus JCI on väga olulise kaaluga. Oma poliitilise või ärilise karjääri kujundamisel mängib JCI olulist rolli. “Jaapani organisatsiooni kuulub üle 45,000 liikme, mis teeb sellest suurima liikmeskonna arvuga JCI rahvuskoja maailmas. Hoolimata sellest, et liikmemaks on Jaapanis umbes 1000 dollarit aastas. Jaapanlased võtavad JCI liikmelisust samavõrra kindla investeeringuna oma tulevasse karjääri kui näiteks maailmamainega ülikooli lõpetamist,” selgitas Ohvril.

Kentaro Harada on sündinud 1972. aastal Kagoshimas, Jaapanis. Ta elab koos oma naise Makiko ja tütre Sawako ‘ga Fukuyama linnas. Hariduselt on ta jurist ning tema põhitööks on juhtida traditsioonilist metallitöötlusettevõttet Harada Kogyo Co.

Ta on Fukuyama Kita-Kai liige, mis hoiab elus traditsioonilist Jaapani muusikalist draamat Noh. Noh draama on vanim ellujäänud Jaapani teatri vorm, saades alguse 14. sajandil ja tänu rangetele reeglitele on ta oma vormi säilitanud muutumatuna läbi sajandite. Noh draamas on kombineeritud muusika, tantsimine ja näitlemine olles rohkem kuulsate kirjandusteoste ümberjutustus kui nende esitlus.

Ettevõtlike Noorte Koda JCI on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad initsiatiivikad kuni 40aastased juhid ja professionaalid. JCI pakub oma liikmetele soodsat keskkonda oma juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde, ettevõtlikkuse arendamiseks ja rahvusvahelise suhtevõrgustiku loomiseks. Kogu võrgustiku laiem eesmärk on innustada noori inimesi looma üheskoos positiivset muutust ühiskonnas.

JCI organisatsiooni kuulub ligi 200 000 liiget üle maailma. Eestis on JCI esindatud seitsmes linnas kokku ligi 300 liikmega.

Allikas: Ettevõtlike Noorte Koja 17.10.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.